Читај ми!

Уприродисе, трећи циклус

Уприродисе, еколошки телевизијски дечији серијал у ком су главни јунаци деца, инспирисан детињством које су обележиле телевизијске емисије Полетарац и Невен Тимотија Џона Бајфорда, наставља заједничку узбудљиву мисију повратка природи!

Од 26.03.2022. сваке суботе у 12.30 ч на првом програму РТС-а под окриљем Редакције школског програма биће емитовано дванаест нових епизода већ познатог серијала за децу.

И у трећој сезони, Уприродисе серијал ће красити осунчана естетика отворених простора природе, ауторска музика компонована посебно за сваку епизоду, стоп трик анимације, луткарске бравуре и галерија аутентичних ликова: девојчице Лене, дечака Исака, Брзометлице Чистић, Здравка Дрена, Шуменка, кишне глисте, печурке, мравa и још много драгих другара, биљака и животиња, цео један живи свет чији језик Лена и Исак разумеју и говоре.

Док су прве две сезоне Уприродисе серијала посебну пажњу посветиле упознавању са основним појмовима о природи и местима од посебног значаја за природу у нашој земљи, трећа сезона је посвећена здравом баштарењу у амбијенту здраве уприродњачке баште. Имаћете прилику да пратите доживљаје наших јунака и да заједно са њима сазнате какав је значај органске пољопривреде за здравље човека али и шта је земљоградња, да ли је коприва страва жива, како помоћи чистачима природе, зашто је зимница здрава, ко је подунавски мрмољак и многе друге поучне али и забавне ствари о природи!

Дечији еколошки телевизијски серијал, добитник еколошке награде Зелени лист, настао је у продукцији Занатско филмске заједнице из Новог Сада.

Подршку у реализацији треће сезоне пружио је Login EKO.

Уприродимо се заједно!!!

Линкови дечијег серијала Уприродисе:
www.uprirodise.rs
https://www.youtube.com/watch?v=iZAnd-0xlC0
https://www.facebook.com/uprirodise
https://www.instagram.com/uprirodise/?hl=en

четвртак, 21. септембар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"