Читај ми!

"Анин свет" - нова ТВ серија, од 14. новембра, суботом на РТС1

Кроз 12 епизода игране ТВ серије Образовно научног програма РТС-а, упознаћемо аутентични свет једне Ане и открити хоће ли успети да постане део друштва а да истовремено остане верна себи...

Свима је добро познат холивудски клише о симпатичној аутсајдерки која жели да постане популарна. То није Ана Гавриловић. Ова шеснаестогодишњакиња не воли изласке, радије би своје фотографије задржала за себе него их окачила на друштвене мреже и једва чека крај средње школе - како би коначно побегла из дистопије у којој живи. У нади да ће постати друштвенија, мајка јој задаје низ задатака. Али Ана не жели да се мења и учиниће све да осујети мајчине планове.

Улоге у серији "Анин свет" тумаче глумци: Јана Недељковић, Нађа Дулић, Ђорђе Мишина, Лука Маркишић, Сара Павловић, Илија Марковић, Јелена Ступљанин, Страхиња Блажић, Мартина Миљковић, Ида Урошевић, Катарина Чупић, Нађа Антонић и Немања Микић.

Ликови:

Ана (Јана Недељковић) иде у другу годину гимназије, јединица, дете разведених родитеља. Обожава оца али он после развода живи у Берлину па га ретко виђа. Мајка јој је ПР и због професионалне деформације ставља велики акценат на спољашњост и друштвене активности. Њих две су у генерацијском и карактерном сукобу. Ана није лик који отворено жуди да постане популарна. Она је типичну људску потребу да је околина разуме и прихвати сакрила одбрамбеним механизмом. Зато, по принципу "кисело је грожђе" види већином лоше у својим вршњацима и у ономе чему они дају приоритет. То јој даје алиби да се не труди како би им се приближила.

Тина (Нађа Дулић) иде са Аном у одељење али се не друже, могло би се рећи да је њена супротност. Атрактивна, комуникативна, следи трендове, активна на душтвеним мрежама. Наизглед је безбрижна и опуштена, има пуно пријатеља али крије тајну која је чини незадовољном. Наизглед, она се савршено друштвено адаптирала али Тина чак можда и више од (недруштвене) Ане, крије своје право "ја" и плаши се мишљења околине. Импресионирана је Анином мајком и њеним послом. Случајно постаје Анин водич и помоћник у обављању задатака, а временом и прави пријатељ.

Урош (Ђорђе Мишина) се бави кошарком, популаран је, добродушан, навикнут на успех и обожавање околине. Све се мења када претрпи повреду и суочи се са критикама и незадовољним фановима. Под притиском је да не изневери тим, тренера и родитеље који су много уложили у њега.

Сретен (Лука Маркишић) је најбољи Урошев пријатељ и највећи фан. Он тражи пречицу у свакој ситуацији, редовно бежи са часова, не воли да се труди ни око чега сем око Тине, своје неостварене љубави. Постаје зависан од клађења и упада у проблеме.

Софија (Сара Павловић) је Тинина најбоља другарица, атрактивна је и површна, често злонамерна, долази из добростојеће породице. Заинтересована је само за одећу, изласке, типове и одржавање свог ''бренда''. Покушава да освоји Уроша.

Лазар (Илија Марковић) је велики таленат за математику и информатику, има испланирану будућност, виђен за стипендију у иностранству, атрактиван је, сигуран у себе и своје могућности иако повремено трпи зезање зато што је штребер. Он и Ана имају много тога заједничког али да ли је то довољно да се између њих роди и љубав?

Миленија (Јелена Ступљанин) позната као Мили, је Анина мајка. Ради као директор ПР сектора једне велике фирме, уроњена је у корпоративну културу, дотерана, прати трендове, опседнута контролом. Воли своју ћерку али је не разуме најбоље. Брине се за Анину будућност, па јој се зато претерано меша у живот.

Кроз 12 епизода од 13 минута, упознајте аутентични "Анин свет" и откријте да ли ће главна јунакиња успети да постане део друштва а остане верна себи. Играна серија ''Анин свет'' емитује се од 14.11. сваке суботе у 12.30 часова на Првом програму РТС.

Екипа ТВ серије "Анин свет": директор фотографије - Милан Ракић, мајстор звука - Бранко Стојановић, дизајнер - звука Иван Троскот, монтажер и графички дизајнер - Бојан Филиповић, сценаристи - Катарина Митровић, Мина Алексић, Тамара Вешковић и Филип Чоловић
Продуцент: Драгана Богдановић
Уредник и креатор серије: Тамара Вешковић
Редитељ: Филип Чоловић.


"Анин свет" : 10 Милиних заповести (прва епизода)
РТС1, субота 14. новембар у 12.30

Ана није типична тинејџерка. Не воли изласке, друштвене мреже и не остварује лако пријатељства. У нади да ће постати друштвенија мајка јој задаје низ задатака. Али Ана не жели да се мења и учиниће све да избегне "10 Милиних заповести"...

Кроз 12 епизода серије, упознаћемо аутентични "Анин свет" и открити да ли ће главна јунакиња успети да постане део друштва а остане верна себи.

Улоге тумаче: Јана Недељковић, Нађа Дулић, Ђорђе Мишина, Лука Маркишић, Сара Павловић, Илија Марковић, Јелена Ступљанин, Страхиња Блажић, Мартина Миљковић, Ида Урошевић, Катарина Чупић и Нађа Антонић.

Сценаристи: Мина Алексић и Тамара Вешковић

Продуцент: Драгана Богдановић

Директор фотографије: Милан Ракић

Мајстор звука: Бранко Стојановић

Дизајнер звука: Драгана Робертсон

Монтажер и графички дизајнер: Бојан Филиповић

Уредник и креатор серије: Тамара Вешковић

Редитељ: Филип Чоловић

Играну ТВ серију ''Анин свет'', можете пратити од 14. новембра, суботом у 12.30 часова, на Првом програму РТС- а.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво