Кукурику шоу

Чујте и почујте! Поново се дружимо са Крештом Петлићем! Шта је ново смислио, а шта умислио, какве је смицалице спремио и шта га у недоумице баца... пратићемо сваке суботе у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије у новом, трећем циклусу серијала "Кукурику шоу"!

Протеклих година упознали смо се са Крештом Петлићем, чудним петлом, који мисли као дете, који се понаша као дете и који у потпуности разуме децу. Шашав, забаван, непредвидив и распеван! До сада нас је учио о томе шта је то здрава храна, колико је важан спорт, а колико сан, шта је за њега саобраћајна гужва, шта је крај, а шта почетак, какве породице постоје...

Поред многих познатих ствари, у трећем циклусу имаћемо и неке новине. О томе шта је старо, а шта ново, открила сам је сценаристкиња Јасминка Петровић, наша позната списатељица за децу: "У трећем серијалу појављује се нови лик Слава Теслић. Он мења свог рођака Саву који је отпутовао у Француску. Крешта и Слава кроз низ узбудљивих згода и незгода упознају свет који их окружује, али понајвише упознају сами себе. Теме о којима говоре су: занимања, природа, животиње, прослава рођендана, дочек Нове године, чула, осећања итд. Последња, петнаеста епизода носи назив "Школа зове ђаке нове". Крешта и Слава полазе у први разред. Тиме се завршава њихов предшколски период, а уједно се затвара и читав серијал. Поред разиграног, занесеног Креште и одговорног, учењака Славе, појављују се и два паука Тоза и Биса. Они су муж и жена. Живе у великој љубави и слози, осим кад их Крешта и Слава не увуку у неку своју расправу. У тим ситуацијама Тоза стаје на Крештину страну, а Биса на Славину. Кроз ова четири лика нудимо деци различите моделе понашања, подршке, учења, међусобних односа и одрастања."

Јасминка Петровић нам је открила и делић процеса рада, али и утиске деце са којима је у свакодневном контакту: "Серија "Кукурику шоу" донела ми је велику радост. Атмосфера на снимању је била весела, полетна али уједно и врло радна и професионална. Мислим да је овакав начин рада посебно битан када су крајњи корисници деца, јер се та позитивна енергија касније осећа у сваком кадру. Гостујући као писац по школским и градским библиотекама у Србији, увек бих оставила мало места за разговор о овом серијалу. Чим би кренула прича о Крешти и његовим пријатељима, дечја лица би се одмах озарила. Једни би постављали питања, други би глумили, трећи певали... али нико од деце не би био равнодушан. У тим тренуцима добијала сам потврду да је читав труд имао смисла и да "Кукурику шоу" испуњава своју мисију."

За Јасминку Петровић је "Кукурику шоу" био прво сценаристичко искуство. "У књигама ликови заувек остају онакви како их писац постави. Међутим, ликови из сценарија оживе и за мене је то највећа чаролија. Глумци и луткари, уз помоћ остале екипе, удахнули су живот Крешти Сави/Слави, Биси и Този и они сад иду неким својим путем независно од мене. То је диван осећај. Веома сам захвална уредницама Наташи Дракулић и Весни Видојевић Гајовић као и редитељу Филипу Чоловићу што су ми дали прилику да измаштам Крештин свет. Била је то велика пустоловина за мене. Једва чекам да почне емитовање трећег серијала. Нове епизоде ћу гледати са унуцима, тако да ћу имати стручну критику одмах при руци. Волела бих да се "Кукурику шоу" преточи у књиге, а да се музика из читаве серије објави на ЦД-у. Мислим да би то био добар пут да популаришемо домаће дечје јунаке."

Трећи серијал "Кукурику шоу"-а почиње са емитовањем у суботу, 2. јуна у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије.

Уредница емисије је Весна Видојевић-Гајовић, сценаристкиња Јасминка Петровић, редитељ Филип Чоловић, глумачку екипу чине Зорана Милошаковић Тасић (Крешта), Урош Јовчић (Слава), Катарина Гојковић (Биса), Жарко Стјепанов (Тоза). Директор фотографије је Периша Ðинђић, драматург и аутор сонгова Јелена Попадић Сумић, композитор Срђан Марковић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиње Ирина Митриновић и Сузана Глигоријевић, а монтажер Бојан Филиповић.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво