И без муке има науке

Да ли сте запитали како функционише мотор аутомобила или АБС кочиони систем? А ко је објавио доказ Поенкарове конјектуре? Шта је то еволуција? Шта су астрономи открили ове године? Како изгледа први филм за фото апарат? Која је формула за срећу? Колика је брзина цунамија? Ко је од математичара био религиозан? Шта су то фосили?... и много много тога.

Све ово сазнаћете у новој серији Редакције школског програма под називом: И без муке има науке. Желели смо да, ученицима од петог до осмог разреда, кроз динамичне и забавне садржаје објаснимо многе занимљивости из области науке. Учићемо математику, физику, биологију, астрономију и геолигију.

А кроз ову причу провешће вас један дечак Миша и његова тетка Дара и теча Раша.

Знамо да се у овом периоду школовања ученици сусрећу са овим предметима а то захтева пуно разумевања и пажње. У дванаест емисија бавићемо се различитим темама, причаћемо о Успеху, Срећи, Фотографији, Точку, Космосу, Богу, све је то прилагођено узрасту ученика и подржано одговарајућом графиком и анимацијом.

Прва епизода под називом Успех, упознаје нас са тајнама рада аутомобила и зашто точак балансира? Од чега зависи сила трења? Ко је Мирјам Мирзахани? Где су настала прва жива бића?мКолико има егзопланета?

Серија је намењена свим љубитељима ових наука, а ми се надамо да ће вам се ови садржаји допасти и да ћете са уживањем пратити емисије.

У улози дечака је млад глумац Никола Малбаша, у улози тетке је Ивана Деспотовић а улогу тече тумачи Иван Томић.

Уреднице: Тања Чанић-Млађеновић и Александра Стојановић, редитељ је Никола Здравковић, драматург Марина Маџарев, Никола Миладиновић, костимограф Сузана Глигоријевић, сценограф Снежана Поповић, музички уредник Ана Павловић, дизајнер звука Предраг Стаматовић, монтажери Марко Тисовец и Иван Васић, сниматељ Васко Васовић, тонац Срђан Бајски, извршни продуцент серије Светлана Бандић, организатор Срђан Бољевић.

Му

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару