Филм "Чаробњаци" на Мартовском фестивалу

Током првог дана Фестивала документарног и краткометражног филма (Мартовски фестивал) биће приказан филм Дечије редакције Културно-уметничког програма РТС-а, настао у сарадњи са удружењем "Свитац".

Филм "Чаробњаци" прати припремање инклузивне представе "Црвене ципелице", премијерно изведене у мају 2016. године.

Поетичног наратива, кроз који покушава да дочара унутрашње стање деце са сметњама у развоју (аутизам, развојна дисфазија, оштећен слух, сметње у интелектуалном развоју, поремећај пажње и Аспергеров синдром), филм прати развојне фазе представе по мотивима "Чаробњака из Оза" и труди се да гледаоцима приближи један непознати свет.

Филм "Чаробњаци" жанровски прати структуру мјузикла (која је и у представи) и покушава да нам дочара разлике које често нисмо у стању да разумемо.

Удружење "Свитац" посвећено је афирмацији дечјег стваралаштва а ово је друга целовечерња инклузивна представа које је ово удружење извело.

Филм Дечије редакције Културно-уметничког програма РТС- а "Чаробњаци" биће приказан у оквиру Мартовског фестивала у четвртак 30.03.2017. у 16.30 сати у Великој сали Домa омладине.

Током три дана Мартовског фестивала (30. март - 2. април, Дом омладине Београда), поред пројекција филмова у такмичарском и ревијалном програму, биће одржане и бројне радионице, отворене консултације намењене филмским ауторима и студентима филмских школа и академија а за публику ће бити организовани концертни програми.

Медијски партнер Мартовског фестивала је Радио-телевизија Србије.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво