Маша и Медвед: Од 8. маја на РТС 2

Радио-телевизија Србије почиње да емитује један од најпопуларнијих цртаних филмова данашњице. За цртани серијал "Маша и Медвед" слободно можемо да кажемо да је шармирао цео свет. Од недеље, 8. маја, "Маша и Медвед" се придружују цртаћима на РТС 2, од 08.00 до 10.30, сваког јутра.

Маша је главна јунакиња, несташна, бистра девојчица румених обрашчића, препуна енергије и воље, паметних и понекад луцкастих идеја. Она је све оно што о деци знамо, све што од деце њеног узраста очекујемо и обавезно још мало више од свега тога. Прави мали сналажљиви зврк.

Њен нераздвојни пријатељ Медвед је једнако важан јер у овој њиховој причи, он на неки начин преузима улогу родитеља. Макар толико брижно и предусретљиво, увек заштитнички, излази у сусрет Машиној машти и њеним бескрајним жељама. Иако веома предан и са искуством правог циркуског акробате, Меди није ни мало лако у намери да испуни сваку Машину жељу, одговори јој на свако питање, успостави ред сваки пут када Машу ухвате "пундравци".

Њена досетљивост, детиња одважност и необуздана жеља за авантуром и сазнавањем, овом цртаћу увек задају брз ритам прошаран геговима, несташлуцима, огромном енергијом. И никада, али никада се не деси да Маша и Меда забораве на то колико се воле и колико су једно другоме битни и незамењиви. Тај осећај је посебно изражен када обоје запевају, а серијал посебно красе прелепе дечје песме, нежне и поучне, онакве на какве нас је руска школа цртаних филмова одавно навикла.

Можда се енормна популарност овог серијала сматра феноменом. Ми верујемо да је много боље рећи - феноменално је то што су баш "Маша и Медвед" толико популарни и толико вољени.

Серијал "Маша и Медвед" производи се у студију који се налази у згради бившег вртића у предграђу Москве. Одлука продуцената је да приоритет буде квалитет продукције, самим тим и квалитет сценарија, цртежа, анимације, текстуре, песама и свих других детаља. Производња једне епизоде кошта и до 250.000 долара (што би се могло назвати скупим), али је резултат који "Маша и Медвед" постижу широм света, доказ да је стратегија продукције итекако успешна. 

РТС ће емитовати другу сезону серијала произведеног у Русији 2014. године, и то ће бити њено премијерно приказивање у Србији на телевизијама са националном фреквенцијом.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара