Пар нових патика

ЕБУ (Европска асоцијација емитера ТВ програма) организовала је да се сваке године ЕБУ драме за децу снимају у двадесетак земаља.

Радио-телевизија Србије с поносом најављује да ће емитовати све драме које су снимили остали чланови ове асоцијације, јер је снимивши нашу серију стекла право на то.

Главну улогу дечака игра Јован Јевтић, Данијела Павловић Кузмановић игра његову маму, док лик оца тумачи Горан Јоксић.

Овогодишња РТС драма је прича о осмогодишњем дечаку Милану и једном његовом дану у којем је био принуђен да прође кроз разне опасности да би нашао свој пут до куће. Тог дана Милан је добио пар нових патика и изашао до школског дворишта да се похвали. Мама га је замолила да оде и по хлеб. На путу до продавнице су грађевински радови, који су права опасност по његове нове, чисто беле патике. Он се, изашавши из продавнице, одлучује да уђе у аутобус, који га одвози пет станица далеко од његовог стана. На крају, аутобус стаје у њему потпуно непознатом, суровом свету и одлази. Зна само да је дошао са брда које види у даљини. Креће његов "трновит" пут до куће.

Сценарио и режију потписује Бранко Вучић

Уредник: Владимир Манојловић

Директор фотографије: Дарко Станојев

Сценограф: Тања Ивановић

Костимограф: Биљана Михаиловић

Извршни продуцент: Зоран Јовановић

Главни организатор: Драгана Богдановић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара