Дечије емисије РТС-а најгледаније

Поновно емитовање популарних дечијих емисија из седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, Приче из Непричаве, Метла без дршке, Фазони и форе, и Бабино унуче, на Првом програму РТС-а, привлачи пажњу гледалаца. У последња три месеца, од када су почеле да се емитују, прве су на ранг листи најгледанијих дечијих емисија у Србији.

Веома су гледане, како у популацији деце и младих, тако и њихових родитеља, бака и дека. Укупни аудиторијум је око пола милиона гледалаца по емисији. У великој конкуренцији телевизијских садржаја, сваки четврти гледалац бира управо њих.

Са њима у рангу стоје и две актуелне серије, "Плава птица" и "Кукурику шоу", што само показује да је пут за проналазак до срца најмлађих гледалаца и у данашње, модерно време, у великој и шареноликој ТВ понуди и лакој доступности оваквих садржаја пронађен, али да се не сме ту стати. И идуће године радиће се наставци ове две серије као и један потпуно нови серијал "Дуга", као и Плава птица, по идеји Тимотија Џона Бајфорда, саветника редакције дечијег и школског програма.

У јануару се обележава четрдесет година од првог премијерног емитовања серијала "Невен" који ће такође бити ускоро репризиран, а један од разлога репризе серије "Приче из Непричаве" било је тридесет година од ове велике серије. Од ових лепих серија можда је немогуће направити добар данашњи римејк, иако је то редакција успешно урадила са серијом "На слово, на слово" пре две године, али може леп наставак, тако да ексклузивно најављујемо нове епизоде серије "Фазони и форе", које ће бити снимљене током идуће године. Сигурни смо да ће и оне освојити срца најмлађих гледалаца али и њихових родитеља, што само показује да је добар концепт програма за најмлађе ослонац на такозвани породични програм који читава породица може да гледа заједно.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара