О емисији

Драги другарићи, знамо да "Плава птица" и ви летите заједно већ неколико година сваке суботе на Првом програму РТС-а, али није лоше да се подсетимо куда смо до сада пролетели и ко то све лети са нама!

Другарићи који нас редовно прате и лете са нама много тога о емисији већ знају: на пример да се емисија емитује суботом у 12ч, али да се репризира и средом на другом програму РТС-а у 8.36ч и у 14ч; емисију чак можете погледати на овом нашем сајту у рубрици видео. Али можда постоје неки другарићи који нису редовно пратили лет Плаве птице, па би волели да сазнају о чему је ту, заправо, реч и како изгледа упутство за гледање "Плаве птице".

Идемо редом са упутствима. Кад осване субота и приближи јој се подне, сместите се удобно испред телевизора отприлике око 11:55ч. Појачајте тон да лепо чујете... И слободно одложите даљински управљач, јер вам неће бити потребан наредних 25 минута (колико траје једна емисија "Плаве птице"). Ако имате неку млађу браћу и сестре - препоручите им да гледају са вама или их једноставно замолите да се забаве нечим другим и не ометају вас у овом важном моменту. Дакле, око 12ч креће добро позната музика и наша разиграна, весела шпица.

И сад - шта све може да се види у "Плавој птици"? Сећате се, Плава птица је са нашим летећим водитељима слетала на разна места: код мајстора који прави гитаре, у опсерваторију, где смо учили занимљивости у вези са звездама и планетама, слетала је у сред топлане одакле се током зиме грејемо, слетала је код бомбонџије (овога се сигурно сећате), у пекару раном зором, слетала је у један азил где су пси, слетала је тамо где живи дивни коњ Амбер и где је наш Бојан учио да јаше, слетала је на место где се праве перике и где се шиша коса (код фризера - наравно). Слетала је чак и у фабрику чоколаде и сапуна. Не знамо где све није стигла да долети та Плава птица радозналица... Нашем Бојану се свашта током тих летова дешавало: од тога да је посетио сајам роботике и и сам постао робот, преко тога да је морао да се маскира у Плаву птицу не би ли се изборио против Плаве птице - зле двојнице, па све до тога да је са Владом Георгијевим правио нашу химну.

Поред свих занимљивих места, на која слеће Плава птица, она у наш бајковити студио доводи и многе занимљиве госте. Некад су то другарићи који освајају награде, имају концерте, лепо цртају или пишу књиге, а некад су то велики другарићи, који све то исто раде за наше мале другариће или се баве неким другим занимљивим стварима, које занимају наше другариће.

Каткад, Плава птица отвори и неки конкурс и онда сви другарићи могу да покажу колико су талентовани, а Плава птица им онда додели и неке лепе награде или их позове у емисију.

Ма просто је невероватна та Плава птица, шта она све стигне да види и обиђе... Просто се питамо како то постиже?! Па како, сви знамо како. У томе јој помажу наши дивни, весели, раздрагани водитељи - Осман, Борка и Бојан. Знате и сами, Бојан најчешће лети са Плавом птицом на та занимљива места, разговара са интересантним људима и просто је чудновато колико њега све живо занима! Чим писмо стигне, он је већ спреман да одлепрша до места како би одговорио на сва питања која наше другариће муче или занимају.

А Осман? Осман као Осман. Луд за компјутерима, обожава мејлове и коментаре на фејсбуку. Стално смишља неке шале, форе и фазоне. Толико воли да је смешан да је некад смешно колико воли да је смешан. То понекад мало наљути нашу нову, лепу и ведру водитељку Борку, али они се, упркос свим неспоразумима, обожавају. Борка вам је... па она је једна паметница, која воли брзо да прича... Она пак обожава ручно писана писма. Права је романтична девојка!

Борка и Осман обожавају Шмуција Шмуцијановића, главног водитеља наше емисије! Открићемо вам једну тајну: Шмуци много воли да спава (то сте до сада сигурно приметили), највише на свету воли да једе... Нећете веровати, али једе све - од меса, преко броколија и спанаћа, до јабука; увек мора да ради шта се њему свиди и врло води рачуна о моди (приметили сте његове модне детаље у облику машни - кад емисија буде каснила, знајте да он није задовољан својим костимом).

Ах, умало да заборавимо! Где се то још лети у нашој "Плавој птици"? Лети се свуда по свету! Довољно је да Осман и Борка само заврте глобус и путовање креће! Онда нам они на све могуће начине дочаравају неку далеку земљу, откривајући нам најразличитије обичаје и занимљивости о Кини, Мексику, Италији или чак Џибутију.

Сада ви чекате и питате се када ћемо поменути ваш омиљени део емсије - експерименте?! Ево, управо сада! Па, наравно, каква би то била "Плава птица" да на крају сваке епизоде не научимо да направимо нешто, урадимо неки добар трик и фино се замажемо у боје за колаче или пену за бријање?! А све то, наравно, у сасвим чаробној Османовој лабораторији, у коју се стиже само на један начин - телепортацијом!

Пошто већ читате овај текст, знате да постоји наша веб-страница. А ако погледате са стране, видећете разне рубрике. Кликћите на сваку од њих и сазнајте шта која рубрика крије. Осим тога, имамо и фејсбук страницу, па нас можете додати за другарића, а ми ћемо вас радо прихватити. Тамо каткад организујемо мини-конкурсе, поставњамо питалице, качимо писма наших другарића и одговарамо на ваше поруке.

И на крају - лет, лет до следеће суботе у 12 или до неке следеће сезоне!

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво