Тринаеста епизода "Зора"

Стефан затражи од Саве да оде код угарског краља Андрије и да преговара са њим. Андрија је љут што ће Стефан бити крунисан јер себе сматра краљем Србије. Дан је изузетно врућ и Андрија тражи од Саве лед за вино кад га већ сматрају чудотворцем. Ледена киша заиста падне и Андрија одустане од напада на Србију.

Црква Светог Петра и Павла. Крунисање Стефана Немањића. Папски изасланик обавља церемонију на латинском језику.

Стефан тражи да се Сава врати у Србију и добије пристанак за самосталност српске цркве од никејског патријарха. Никејски цар Теодор Ласкарис дâ Сави пристанак за осамостаљење српске цркве. Теодор убеди Саву да буде архиепископ. Томе се узалудно противи Хоматијан, архиепископ Охридске архиепископије, под којом је до тада била Српска православна црква.

Редитељ серије је Марко Маринковић, а сценариста Гордан Михић.

Главне улоге у тринаестој епизоди играју Војин Ћетковић, Драган Мићановић, Слобода Мићаловић, Вучић Перовић и Зафир Хаџиманов.

(Недеља, 6. мај, 20.05, Први програм РТС-а)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво