Читај ми!

Драгана Косјерина Пердув: "Тајна популарности квиза Ја волим Србију је у снази доброг ТВ формата"

У сусрет новој ТВ сезони омиљеног породичног квиза недељом увече на РТС 1 (од 1. септембра, у 21.00), заштитно лице овог пројекта - Драгана Косјерина Пердув поверила је зашто је и даље радује и инспирише професионални изазов да и убудуће буде на челу овог ТВ пројекта.

"Свака епизода носи нешто ново - само је наизглед иста. То нуди прилику да стално стичем нова знања и кроз то савладам нови изазов."

Драганини партнери, капитени тимова - др Неле Карајлић и Ненад Окановић су љути ривали у квизу "Ја волим Србију" али увек поштују правила фер плеја. Обојица тврде да их за ангажовање у овом ТВ пројекту превасходно мотивише - изузетна сарадња са Драганом. Питали смо је - ко од њих двојице више познаје Србију, а ко теже подноси пораз свог тима?

Драгана Косјерина Пердув: "Неле и Оки су прави интелектуалци, људи који поседују изузетно знање о различитим областима, историји и култури наше земље. Осим тога поседују истанчан осећај и вештину да забаве, како учеснике квиза, тако и гледаоце крај малих екрана. То је захтеван задатак, треба свему наћи праву меру. Зато волим да радим са њима. Од њих континуирано и учим. Неле се мало интезивније нервира када се борба заоштри, али на крају се епизода увек заврши загрљајем и осмехом оба тима."

Кроз овај квиз сазнајемо бројне мање познате и занимљиве податке о нашој земљи. Због тог едукативног / информативног аспекта овог ТВ формата - постало је уобичајено да се понедељком на послу и у школама / међу пријатељима размењују сазнања из недељне епизоде квиза "Ја волим Србију".

"У томе је моћ ове емисије - то је садржај за све узрасте." каже Драгана и додаје: "Често са породицом, у припремама емисија, пролазим питања и неке занимљиве податке. Радује ме и када видим колико деце воли и прати квиз "Ја волим Србију" и радо се поздраве у пролазу."

Мало је познато, за учешће у овом ТВ пројекту - гости се често и сами нуде да дођу. У чему је тајна вишегодишње успешности програма "Ја волим Србију"? (то годинама потврђују и званични подаци о гледаности)

Драгана Косјерина Пердув: "Снага доброг ТВ формата! Ред добре забаве, ред музике, ред тестирања знања…Осмех, одсуство оптерећења, а јасна идеја - да се негује култура сећања и величају значајне личности и догађаји из наше историје."

Ко више познаје Србију, а ко је показао више борбености / такмичарског духа- спортисти, глумци, музичари / уметници или представници медија?

Драгана Косјерина Пердув: "Лепота овог квиза је у томе што се кроз игру развија тимски дух те, на неки начин, сви учествују у надметању - подржавајући једни друге. Због тога је тешко одредити које професије предњаче у познавању историје, културе, уметности наше земље… Уосталом, није у томе смисао игара у квизу "Ја волим Србију", већ у томе да сви, након једне епизоде, одемо са више знања.

Зато вас чекамо, од 1. септембра- недељом увече од 21 сат- у препознатљивом амбијенту и са новом енергијом- увек ту да вас насмејемо и опустимо пред нову радну недељу!"

субота, 31. август 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару