Читај ми!

Бунт рок фестивал 2024

Двадесет нових, неафирмисаних рок аутора и бендова из читаве Србије такмичиће се са победу и вредне награде, током три вечери програма 8. Бунт рок фестивала. Већина учесника овог јединственог националног музичког пројекта, посвећеног афирмацији нових музичара и аутора - први пут ће наступити у ТВ студију и представити се аудиторијуму.

У сваком од два полуфинала (23. и 24. маја) , наступа по 10 такмичара, а у финале - одлуком Стручног жирија, пролази по пет бендова или аутора. Велико финале Бунт рок фестивала 2024 је у суботу 25. маја.

Водитељи програма фестивала и ове године, уз ауторку пројекта - Бранку Главоњић, биће музичари Зоран Стефанов Исказ и Александар Марковић Лама.

У првом полуфиналу Бунт рок фестивала 2024, представиће се десет учесника такмичарског програма фестивала: "Бристол", "Шут", "No intent", "L'ment", "Маршали", "Noah", "Интернаут", "Афотичка зона", "Riverside бенд" и "Red Danger".

У ревијалном програму првог полуфинала БРФ2024 наступиће музичке групе "Sin Seekas" и "Кени није мртав".

У другом полуфиналу БРФ2024, у петак 24. маја - представиће још десет учесника такмичарског програма: "Пера Брада Потомак", "Петра", "Ђирика", "Мали демон", "Les filles", "Урош и нејаки", Михаило Татић, "Ascend", "Non grata" и "Деформитет".

У ревијалном програму другог полуфинала БРФ2024 наступиће музичке групе "Ромор" и "Визељ".

Стручни жири ће ове године радити у истом саставу као и прошле године: Маја Цветковић ("Е play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд "Репетитор"), Милош Игњатовић ("Дорћол плац") и Милован Бошковић ("Земља грува").

Све такмичарске песме (live аудио), можете послушати овде

ФИНАЛЕ - субота, 25. мај

У великом финалу 8. Бунт рок фестивала, за победу ће се надметати десет финалиста а у ревијалном програму ће наступити афирмисани музички састави "Артан Лили", "Љубичице" и прошлогодишњи победници - бенд "Монах" из Ниша.

По традицији, уз мултимедијску афирмацију на програмима и платформама медијског система РТС-а, најбољи учесници Бунт рок фестивала ће освојити чувене статуете муње (златну, сребрну и бронзану), затим новчане награде Радио-телевизије Србије али и друге награде које су обезбедили пријатељи Бунт рок фестивала. Такође, најбољи бендови/такмичари добиће и прилику да наступе на најпрестижнијим музичким фестивалима у Србији и региону, у оквиру пројекта БРФ, који носи назив "Бунт рок турнеја".

Бунт рок фестивал је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије Бунт ауторке Бранке Главоњић. БУНТ је најдуговечнија рок емисија (у историји РТС-а, у Србији као и у европским оквирима) - у континуитету се емитује већ 21 годину.

Током досадашњег трајања Бунт рок фестивала РТС-а, кроз процес је прошло више од 1800 и бендова из целе Србије, а њих 150 је добило прилику да наступи на сцени РТС-овог ТВ студија и представи се најширем аудиторијуму.

Пратите уживо на РТС 2, РТС Планета и РТС Звук - четвртак, петак и субота - 23, 24. и 25. мај.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије