Читај ми!

Од 7. фебруара на РТС 1 "Фантастична планета" - серијал какав до сада нисмо могли да видимо код нас!

Од осуђених на смрт до зен учитеља - ово је "Фантастична планета"

Грандиозни пројекат Радио-телевизије Србије и продукције "Soul films" је - по броју снимајућих дана у години, сатовима лета и превезеним километрима, као и по броју земаља у којима је сниман - један од најзахтевнијих серијала икада направљених на нашим ТВ мрежама.

У двадесет једночасовних епизода новинар Владимир Банић описује свет какав данас познајемо кроз теме које су заједничке за целу планету, а опет специфичне за сваку културу, објашњавајући их из угла сваке земље понаособ.

"Од народа који живи у чамцима између Мијанмара и Тајланда, до Масаи заједница испод Килиманџара. Од убица, до свештеника и зен мастера. Од најбогатијих до најсиромашнијих на овој нашој фантастичној планети, свако је имао причу за нас", каже Банић и додаје да је рад на емисији био "непоновљив, изнурујућ и истраживачки узбудљив у сваком моменту припремања и реализације емисије".

"Сви људи на свету имају мање-више исти задатак: да прегурају дан, недељу, месец и да обезбеде добар живот за своју породицу. Ипак, ми смо се трудили да ловимо њихове специфичности. На пример, зашто се прикључују мафији у Италији, а зашто бандама у Бразилу? Или зашто су поједине прихваљиве ствари у Јапану апсолутно "но-но" у многим другим земљама - као на пример оженити лутку. Разлоге за то смо чули од човека који је оженио праву, пластичну лутку.", наставаља Банић.

Поред тема које носе епизоде, екипа "Фантастичне планете" забележила је ванвременску лепоту наше планете најмодернијим камерама и снимцима из ваздуха. Гледаоци ће тако поред узбудљивог садржаја и пробраних, ексклузивних саговорника, имати прилику да у свакој епизоди заиста пропутују са краја на крај света.

Поред Банића, на "Фантастичној планети" радио је велики број домаћих и страних професионалаца. Пре свега сниматељи Марко Ковачевић и Борислав Ристовић, затим монтажери Давор Босанкић, Милица Јелача Спасић и Драган Красић.

Емитовање почиње у уторак 7. фебруара у 22ч епизодом о смртној казни. У емисији учествују људи који су на ту казну осуђени.

 

 

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво