Читај ми!

Друга сезона емисија "Нови почетак" од 27. јануара, петком увече на РТС 1

Изузетна постигнућа остварена током прве ТВ сезоне хуманитарног серијала "Нови почетак", мотивисала су тим пројекта да са још више радости, ентузијазма и труда приступи наставку мисије, односно реализацији другог циклуса емисија које су посвећене подршци и помоћи породицама које су одлучиле да свој живот наставе или започну у селима Србије.

Водитељка Марија Вељковић и екипа серијала ће у овом циклусу, који стартује у петак 27. јануара (РТС 1, од 21.00) обрадовати још 16 породица. Они ће се, уз свеобухватну и брижљиву подршку читавог тима пројекта, са пуним поверењем упустити у нове животне почетке.

Марија ће уз консултацију са стручним тимом, свакој од породица понудити избор од по три сеоске куће које су на тржишту. Учесници емисије ће потом самостално одабрати једну од понуђених кућа, коју ће добити на поклон захваљујући средствима која су опредељена из буџета Републике Србије, путем Министарства за бригу о селу или из средстава других покровитеља овог хуманитарног пројекта.

Да би останак ових породица у новој средини био економски одржив, након добијања средстава и куповине куће, у овај процес се потом укључује још један стручни тим емисије. Они, у договору са породицом разматрају и доносе одлуку о најадекватнијем породичном бизнису, којим ће се ти људи бавити у новој животној средини.

Циљ је да што више породица остане у селима Србије и да у тим срединама и они и њихова деца живе квалитетније и боље него раније, уз стабилне приходе које ће остварити својим радом.

Ауторски тим емисије потрудио се да кроз 16 епизода помогне породицама широм Србије - зато ћете током другог циклуса пратити нове животне почетке снимљене диљем наше земље: од Димитровграда до Зајечара на истоку, као и од Ужица до Сомбора на западу али и од Врњачке бање па све до Суботице...

Породице које су учествовале у другој сезони серијала не ретко иза себе имају тешке или чак трагичне животне приче али су свима заједничке особине храброст да промене живот из корена и велика жеља, да одговорно и у пуном потенцијалу искористе добијену прилику за другу шансу како би боље и квалитетније живели.

"Оно што ћете такође препознати кроз епизоде друге сезоне, су искрене и нескривене тежње учесника пројекта да нови животни почетак остваре далеко од градске буке и загађења, у сеоским кућама, окружени природом и зеленилом... Такође, током серијала, младе породице којима смо помогли, добиле су и неколико принова. Иначе, већина учесника пројекта "Нови почетак" изјавили су да планирају и желе бројно потомство, што итекако улива наду да ће нам се села подмадити и омасовити у будућности.", поверава водитељка Марија Вељковић.

Емисија "Нови почетак" у бројкама: Кроз овај национални хуманитарни пројекат и ТВ серијал прошло је 36 породица, којима је РТС донирао бизнис план и средства за рад. Просечна месечна зарада од донираних породичних бизниса износи 80.000 динара. Влада Републике Србије доделила је средства за куповину 980 кућа у 2022. години. Током снимања серијала "Нови почетак" рођено је 11 беба у породицама које су учествовале.

Прва емисија друге ТВ сезоне националног хуманитарног пројекта и ТВ серијала "Нови почетак" је на програму у петак, 27. јануара, на РТС 1 у 21 сат.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво