Читај ми!

"Свадба из мог краја"- друга сезона од 1. септембра на РТС- у

Уз водитељке Мирку Васиљевић и Марију Вељковић, ново лице пројекта је новинар и водитељ РТС-а, Стефан Поповић.

Након двогодишње паузе, од ове јесени се наставља ТВ серијал "Свадба из мог краја", који на нов начин приближава традиционалне свадбене обичаје из различитих крајева Србије. Од 1. септембра (РТС1, у 22.00, четвртком), кроз сваку од 20 епизода водиће нас Мирка Васиљевић, Марија Вељковић и Стефан Поповић.

"Радујем се почетку нове сезоне, верујем да ће гледаоци уживати макар онолико колико је овај пројекат био узбуљив и занимљив за наш тим, док смо снимали најразличитија свадбена весеља широм Србије. Представићемо како се данас венчавају наши сународници, они који примењују бројне свадбене обичаје свог краја које су им пренеле баке и мајке, очеви и деке. Појаснићемо значење тих обичаја и нагласити зашто се спроводе.", појашњава водитељка Мирка Васиљевић.

"Осим српских свадби из различитих крајева наше земље, кроз епизоде другог серијала представићемо и како изгледају мађарске, бугарске, влашке, бошњачке и буњевачке свадбене церемоније.", поверава водитељка Марија Вељковић и додаје: "Такође, овековечићемо и церемоније венчања многих других националних мањина које живе у Србији, што посебно унапређује нашу мултикултуралност."

Нови члан водитељског тима ТВ серијала "Свадба из мог краја" Стефан Поповић каже да је ангажовање на овом пројекту за њега било несвакидашње искуство, имајући у виду да је одрастао и каријеру започео у далекој Аусралији:

"Било ми је занимљиво што сам био у прилици да будем сведок свечаних и несвакидашњих догађаја који обележавају почетак заједничког живота парова који се воле и који тим церемонијама венчања прослављају и своју љубав а истовремено, славе и породичне вредности па и живот сам. Са неким од обичаја сам се први пут сусрео а верујем да ће и гледаоцима управо ти, мало познати или давно заборављени обичаји бити такође врло занимљиви. Иначе обожавам да идем на свадбе, а посебно су ми интересантне оне које се организују под шаторима!"

Да би за вас забележили најзанимљивије свадбене церемоније, тим емисије "Свадба из мог краја" је овог лета пропутовао Србијом "уздуж и попреко". Упознаћете и много агилних, креативних и посвећених сународника који су ангажовани око организације и припреме свих садржаја свадбених весеља.

Храна је готово незаобилазна и на оваквим слављима па ћемо у овом серијалу представити и специфична јела различитих крајева наше земље. Нисмо пропустили да успут питамо и: Колико сарми се прави за 1000 гостију? Колико се испече прасића, јагњића, а колико бикова и крава? Шта се највише попије током једне свадбе? Какви се све поклони дарују младенцима?

Пратите другу ТВ сезону серијала "Свадба из мог краја", од 1. септембра- четвртком у 22 часа, РТС1

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво