Читај ми!

Приче које се памте од јесени на РТС-у

Шта нам је од јесени спремио РТС? Након дугог радног дана - домаће комедије, играно-документарне серије и легендарне квизове. За додатно узбуђење викендом - домаће и стране крими серије. За сваки дан - садржаје из културе и уметности, програм за децу и школарце, као и нове сезоне РТС-ових најгледанијих емисија. Уживајте у јесени уз РТС!

Оно што телевизијске гледаоце у Србији највише занима јесу домаће серије, а РТС нам је за наредни период припремио неколико дуго ишчекиваних премијера. У већ добро познатим терминима суботом и недељом од 20 часова на Првом програму РТС-а, ове јесени и зиме гледаћемо озбиљне серије са примесама мистике и егзотике.

Сезону отвара "Бележница професора Мишковића", у којој мистериозна дешавања описана у малој, црној бележници покрећу читаву лавину чудних догађаја који ће довести у животну опасност једног младог новинара, његову породицу и пријатеље. Ову серију пратите од 18. септембра, суботом и недељом у 20 часова на Првом програму РТС-а. Већ 30. октобра, стиже нам још једна премијера. У узбудљивој серији "Црна свадба" преговарач безбедносне агенције и инспектор покушаће да дођу до истине о серији бруталних убистава уз помоћ реномиране психолошкиње. По завршетку ове серије, а након филма који је освојио бројне награде на фестивалима и обарао рекорде гледаности у биоскопима, на мале екране стиже дуго очекивана серија о којој се много говори - "Нечиста крв", суботом и недељом у 20 часова на РТС 1, допустите одличној сценографији, врхунским костимима и незаборавној глуми неких од наших најбољих глумаца да вас пренесу у Врање под Турцима.

Све љубитеље домаћих комедија обрадоваће вест да ће у наредном периоду термин од 20 часова радним данима бити резервисан управо за њих! Јесен почињемо повратком "Радио Милеве" на мале екране. Након што се подсетите њених претходних догодовштина, погледајте 20 нових епизода са маестралном Олгом Одановић од 13. септембра, радним данима од 20 часова на РТС 1. Од 15. новембра гледаћемо премијеру серије "Адвокадо" у којој ћемо пратити безуспешне покушаје средовечног адвоката Бране да промени свој живот и упусти се у потрагу за срећом.

Након тога, у ваше домове поново долазе Баја и Жића. Њихове авантуре можете гледати од 13. децембра, радним данима од 20 часова на Првом програму РТС-а, а 12 нових епизода серије "Камионџије д.о.о." гледајте од 8. јануара суботом и недељом у 20 часова на РТС 1.

Посебна посластица, нешто што можете гледати само на РТС-у, су играно-документарне серије које осветљавају најузбудљивије делове наше прошлости. Од 20. септембра, понедељком у 22 часа на РТС 1, погледајте серију "Јованка Броз и тајне службе" која прати животни пут Јованке Будисављевић, касније Броз.

Серијал "Бранилац", који можете пратити од 21. септембра, уторком у 22.00 на РТС 1, обрађује шест различитих случајева убистава у којима су браниоци били велики југословенски адвокати: Филота Фила, Вељко Губерина, Слободан Суботић и Тома Фила.

Наравно, РТС није заборавио ни на љубитеље квизова. Поред незаобилазне "ТВ Слагалице" коју можете гледати сваког дана у 19 часова на Првом програму РТС-а, чека нас и нова сезона најдуговечнијег недељног квиза у Србији. Девета сезона квиза "Потера" доноси нова изненађења од 20. септембра, понедељком у 21 час на РТС 1. За породичну забаву ту је незаобилазна Кристина Раденковић, која се враћа са новом сезоном квиза "Стигни ме ако знаш" од 24. септембра, петком у 22 часа на РТС 1. У стандардном термину недељом у 21 час, од 26. септембра враћа се и квиз "Ја волим Србију".

Радио-телевизија Србије увек је посвећивала посебну пажњу програму за децу, а ове сезоне серијал за децу "Плава птица", настао на иницијативу Тимотија Џона Бајфорда, слави десет година свог постојања. "Плава птица" лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму РТС-а, а сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици.

Поред нових сезона незаобилазних емисија као што су "Сасвим природно", "Велика илузија", "Гастрономад", "РТС ординација", "Ексклузивно са Миром Адањом Полак", "ТВ лица... као сав нормалан свет", "Квадратура круга" и многе друге, ове сезоне гледаћемо премијеру емисије "Дедовина", од 24. септембра петком у 21 час на РТС 1. У новом серијалу "Моја дедовина" видећете како уз помоћ комшија, кумова, рођака и колега једна породица успева да својој дедовини врати стари сјај.

Наравно, РТС није заборавио ни на љубитеље страних серија, те и ове сезоне наставља сарадњу са "Нетфликсом" и доноси нам бројне ексклузивне премијере. Прва серија која стиже на мале екране 4. септембра, а можете је гледати суботом и недељом од 22 часа на Дргом програму РТС-а, јесте "Погранични град". По завршетку ове финске криминалистичке серије скандинавског ноар стила о скандинавском Шерлоку Холмсу, долази нам премијера треће сезоне серије "Фауда", у којој моралне дилеме које се провлаче кроз серију добијају на дубини.

У термину недељом око 23 часа на РТС 1, ове јесени крими серије нас враћају у прошлост. Од 5. септембра, у четвртој сезони серије "Фарго", гледаћемо Криса Рока у драматичној улози мафијашког боса 1950-их година у Кансас Ситију. Након тога, трећа сезона амбициозне, награђиване немачке криминалистичке серије "Вавилон Берлин" вратиће нас у јесен 1929. године у Берлину, током бурних недеља пре пада берзе на Црни петак. За све оне којима није довољно да кримиће гледају викендом, РТС је откупио све сезоне серије "Плава Крв", радним данима око 24 часа на Првом програму РТС-а.

Уживајте у јесени уз РТС!

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару