Читај ми!

"Студио" - несвакидашњи музички шоу програм, од 20. марта на РТС-у!

Фузија стилова, жанрова и неочекиваних музичких аранжмана, уз врхунску продукцију која помера границе - тако се укратко може описати "Студио", нови музички шоу програм који ће од 20. марта, сигурно постати омиљени ТВ садржај суботом увече на РТС 1.

Песме у "Студију" изводе највеће музичке звезде региона и биће то премијера за премијером! Било да је реч о новим композицијама или о добро познатим хитовима, свака музичка нумера ће бити изведена у новом, неочекиваном аранжману (баладе у R'n'B верзији, поп хитови у рок стилу, староградске песме на нови начин и сл.)

Ослањајући се на концепт прве регионалне доделе музичких признања, "Music Awards Ceremony" (MAC), емисија "Студио" представиће раскош и разноврсност ауторско-извођачких уметничких израза, као и бројне примере успешних сарадњи на музичкој сцени.

"Остварена и потврђена достигнућа организације и реализације "MAC" музичко-сценског спектакла (јануар 2019.), изнедрили су потребу за настанком врхунског телевизијског музичког програма у којем ће, уз највиши ниво квалитета музичке продукције, бити примењен исти принцип - да се сваки наступ реализује као јединствен уметнички израз.", наводе представници компаније Skymusic.

Кроз 14 ТВ емисија и учешће више од 40 познатих регионалних извођача, пратићемо њихов стваралачки рад и сведочити настајању потпуно нових музичих дела, такозваних "Студио нумера".

И то није све - гледаоци ће добити увид и у најзанимљивија дешавања иза сцене, сазнати како се заправо одвија креативни процес стварања песама.

Skymusic: "Иако смо до сада организовали и продуцирали више великих регионалних музичких фестивала и манифестација, креирање музичког шоу програма овог формата је нови значајан изазов за наш тим јер нам је циљ да "Студио" продукцијски буде у рангу највећих светских ТВ програма те врсте. Први пут у Србији, емисија ће бити емитована из потпуно новог Skymusic-овог ТВ студија 360 степени, који уз 3Д мапинг и пројекторе у сваком тренутку може да мења изглед и атмосферу. Спектакуларна сцена пречника преко 20 метара, са ЛЕД екранима високим 5 метара, креирана је тако да се целокупни визуелни доживљај прилагођава песмама, аранжманима и адаптира према сваком извођачу/учеснику емисије. Аранжмани се раде у нашем новом комплексу најсавременијих аудио студија, и ангажовани су најбољи продуценти, соунд инжењери и инструменталисти."

Емисија "Студио" је, поверавају иницијатори овог телевизијског пројекта, "настала из потребе да се продукцијски подигну капацитети регионалне музичке сцене. У музичком смислу, Skymusic тим га посматра као допринос афирмативнијем представљању уметничких потенцијала и квалитета извођача и аутора који битишу у овом делу Европе. Наравно, "Студио" је, природно и очекивано - својеврстан увод или "пут" ка овогодишњој MAC церемонији - спектакуларној додели музичких признања, којом одајемо почаст изврсности професионалаца у музичкој индустрији региона."

Музички шоу програм "Студио", који ће у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, продукцијски реализовати Skymusic, пратите од 20. марта, суботом увече, на Првом програму РТС-а

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару