"С Тамаром у акцији", 10. ТВ сезона на РТС-у стартује 18. септембра

Десета сезона ТВ серијала и националног хуманитарног пројекта „С Тамаром у акцији", ауторке Тамаре Грујић почиње ускоро, у свом редовном термину петком увече на Првом програму Јавног медијског сервиса. Тамарин тим помоћи ће 16 породица у Војводини а специјална акција у овој сезони је реновирање куће намењене деци која се буду опорављала од хемиотерапијског лечења.

Од овог пролећа, екипа серијала богатија је за још једног члана - Тамарину ћерку Ленку, која је на снимања емисија и у акције на терену кренула са свега неколико месеци.

Несвакидашњи хуманитарни конвој пројекта "С Тамаром у акцији", који чини десетак мајстора, сниматељска екипа, једна беба и два пса - морао је током претходне ТВ сезоне да направи и паузу у подухватима, услед ванредног стања уведеног због појаве вируса Covid 19.

Ове јесени, уз поштовање свих препоручених мера заштите и предострожности, пројекат "С Тамаром у акцији" наставља своју хуманитарну мисију на територији Војводине.

Тамара Грујић: "Трудимо се да обиђемо све крајеве наше земље. Акције смо почели да спроводимо почетком 2016. године на северу Косова (12 породица), затим смо их наставили на општинама које се налазе на југу наше земље (26 породица), истоку (24 породице), западу (14 породица), централној Србији (24 породице). За ову, 2020. годину смо себи дали задатак да обиђемо и Војводину, да помогнемо колико год можемо и тим нашим сународницима. На тој територији Србије смо укупно помогли овог пролећа 9 а током јесени ћемо помоћи још 16 породица. Такође, спровели смо и специјалну акцију са Удружењем "Нурдор". Реновирали смо кућу на Фрушкој гори, која ће служити за опоравак деце након хемиотерапијског лечења. Том акцијом односно емисијом о тој акцији (18. септембра, РТС1) - почиње емитовање десете ТВ сезоне нашег серијала."

Током десете сезоне екипа ће на терену радно прославити и први рођендан најмлађег члана екипе, мале Ленке.

Као и до сада, Тамара ће се трудити да осим акција у емисијама представи и прикаже све што афирмише нашу земљу и људе - обичаје, народну традицију, природне лепоте, споменике културе, знаменитости...

Имајући у виду да ауторка сада већ редовно (и у све већем обиму) добија подршку локалних самоуправа на територијама где изводе акције - тешко је и замислити било коју епизоду ове емисије без кадрова "озбиљне, велике мобе"... Такви снимци "таласа солидарности" - десетине вредних људи, окупљених око једног племенитог подвига, су понос читавог тима пројекта и красе сваку епизоду серијала, током ових пет година емитовања.

Током свих десет сезона Тамарине акције употпуњује веома атрактивна музика Рамба Амадеуса. За војвођанске бећарце био је посебно инспирисан и креативно расположен.

Тамара Грујић поверава да упоредо са планирањем и снимањима нових акција, ускоро оснива и хуманитарну фондацију: "Заиста добијамо баш много позива и порука од људи који желе да помогну породицама које виде у нашим емисијама, много фирми жели да се укључи у акције и наше иницијативе, а не можемо свима да помогнемо. Хуманитарна фондација је зато нешто што чини ми се неминовно произилази као унапређење овог нашег пројекта, као нешто што је сасвим логично да проистекне у овој фази нашег рада... Али, о том-потом, причаћемо о томе следећег пролећа, ако све буде како треба", истиче ауторка серијала "С Тамаром у акцији".

Нове епизоде и акције десете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији" пратите од 18. септембра, петком од 21 сат, на Првом програму РТС-а.

Серијал "С Тамаром у акцији" до сада је помогао 116 породица. Тамарин тим је такође до сада спровео и 5 специјалних хуманитарњих акција, за помоћ широј друштвеној заједници: реновирали су хемато-онколошко одељење Педијатријске клинике у Крагујевцу, омогућили два стамбена простора за осам особа оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу, реновирали су и опремили три сеоске основне школе у Губеревцу (у околини Кнића, у селу Извор код Пирота и у селу Мечковац код Врања).

недеља, 18. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару