Читај ми!

РТС јесен у новим бојама

Радио-телевизија Србије ове јесени почиње са емитовањем премијерних епизода нових домаћих серија сваке вечери у 20 часова - од понедељка до недеље.

Викенд серије ("Мочвара", "Мама и тата се играју рата", "Кости"), смењиваће се са премијерама које ћемо пратити радним данима ("Хотел Балкан", "Случај породице Бошковић", "Камионџије" и "Тајне винове лозе"). Поред домаћих серија, РТС ове јесени креће и са емитовањем нових сезона најгледанијих емисија сопствене производње, богатим филмским, спортским, образовним и школским програмом.

Нову сезону почињемо у суботу 12. септембра, серијом "Мочвара", крими-драмом о полицијском инспектору са мрачном прошлошћу који прати траг серијског убице. Главна улога поверена је Горану Богдану. "Мочвара " се емитује суботом и недељом од 20 часова на РТС 1.

У понедељак, 14. септембра, од 21 сат, креће нова сезона квиза "Потера", а у уторак, 15. септембра, у 22 часа на Првом програму емитујемо прву епизоду новог серијала емисије "Срце злочина". Емисија се бави нерасветљеним злочинима који су у периоду од 1994. до 2004. године потресали читаву земљу. У 10 епизода говори се о 10 случајева - новинарке Даде Вујасиновић и њеног колеге Милана Пантића, полицијских генерала Радована Стојичића и Бошка Бухе, директора Беопетрола Зорана Тодоровића, првог цовека ЈАТ-а Жике Петровића, министра одбране Павла Булатовића, истражног судије Окружног суда у Београду Небојше Симеуновића, генералног секретара Фудбалског савеза Бранка Булатовића и двојице гардиста у касарни на Топчидеру. Ове сезоне емисија има јачу играну структуру, па се поред аутора и уредника емисије Вељка Медића, појављују и бројни домаћи глумци, предвођени Гораном Шушљиком.

Од петка, 18. септембра, почињу нове сезоне чак две популарне РТС емисије. Од 21ч, на Првом програму РТС-а, пратићемо нових 17 акција јединственог националног хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији". Тамара Грујић и њен тим поправљаће куће и животе на територији Војводине, а нова сезона почиње епизодом посвећеном адаптацији куће на Фрушкој гори, за децу окупљену око удружења "Нурдор".

Термин од 22 часа петком резервисан је за нова такмичења - друга сезона узбудљивог породичног квиза "Стигни ме ако знаш" који води Кристина Раденковић, доноси много напетости, забаве и нових знања.

Од 20. септембра у 21 час креће емитовање вечерњег ТВ програма "Ја волим Србију" - колажне емисије, комбинације квиза и музичко-забавног шоу програма, уз коју ће се и у овој ТВ сезони недељом увече радо окупљати сви чланови породице.

Од 21. септембра , сваког радног дана у 20 часова на првом програму РТС емитујемо нову серију "Хотел Балкан", која гледаоце води у тридесете године XX века. У фокусу
ове теленовеле је угледна бањалучка породица у чијем власништву је хотел. Породични бизнис обавијен је бројним сплеткама и тајнама, сукобима, борбом за наследство и скривеним гресима.

У недељу, 27. септембра, на први програм РТС-а враћа се и "Кухиња мога краја" са новим епизодама и новим кулинарским уметницама које ће нас водити не само кроз јеловнике, већ и кроз обичаје различитих крајева Србије.

После "Мочваре" и "Хотела Балкан", још пет нових домаћих серија ове јесени на РТС-у

Након "Мочваре", још две викенд серије обележиће ову јесен: "Мама и тата се играју рата" и "Кости".

На радост свих који су уживали у филму Гордана Кичића "Реална прича", у октобру на РТС стиже серија од 10 епизода "Мама и тата се играју рата", настала према филму, али која доноси и потпуно нове сцене и догађаје којих у филму нема.

После успеха серије "Месо", у новембру нас очекује и други део "бањалучке трилогије" - "Кости". Ова трилер серија настала по сценарију Николе Коље Пејаковића говори о људима који у послератном хаосу не знају како да се уклопе у разорено и корумпирано друштво.

По завршетку "Хотела Балкан" радним данима гледаћемо три нове домаће серије - "Случај породице Бошковић", "Камионџије" и "Тајна винове лозе".

"Случај породице Бошковић" је ситком од 64 епизоде о једној породици, наизглед обичној по свему, осим по начину на који гледају на живот и све оно што он носи са собом. Главне улоге тумаче Радивоје Буквић, Наташа Марковић и Сека Саблић, као и млади глумци Силма Махмути и Ђорђе Кадијевић.

На РТС стижу и нове "Камионџије"! После незаборавних Паје и Јарета које су маестрално играли Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља, долазе нам Жића и Баја, у тумачењу Ненада Јездића и Тихомира Станића. Сценарио је писао Гордан Михић.

"Тајне винове лозе" је драма снимљена по сценарију Мирјане Бобић Мојсиловић са Слободом Мићаловић и Војином Ћетковићем у главним улогама. Серија прати судбине две виноградарске породице чије се тајне, лажи, љубави и обмане годинама преплићу... 

О нашим домаћим серијама, повратку у биоскопе и свим најважнијим дешавањима у свету филма моћи ћете да се информишете у новој сезони ''Велике илузије'', коју уређује и води Сандра Перовић.

Културно-уметнички програм Радио-телевизије Србије, за октобар припрема монодраме Петра Божовића, настале према ванвренским поемама Матије Бећковића "Ћераћемо се још" и "Рече ми један човек".

У наредним месецима на програме РТС-а долази Би-Би-Сијева ТВ драма "Телохранитељ" (Bodyguard, 2018.) која је побрала позитивне критике и понела неке од најпрестижнијих награда и номинација - Златни глобус, Еми и БАФТА. Ове јесени гледамо и најпопуларнију изреалску ТВ серију "Фауда" (Fauda, 2018.) која је постала прави међународни хит.

Што се филмског програма тиче, гледаоци РТС-а ће ускоро имати прилику да погледају награђивани филм Ана Марије Роси "Ајвар", са Сергејем Трифуновићем и Наташом Нинковић у главним улогама. Очекује нас специјално припремљен и пажљиво одабран циклус филмова насталих према познатим књижевним делима, затим један од најбољих икада снимљених филмова о опстанку и преживљавању "Арктик" са Мадсом Микелсеном, руска ратна драма "Собибор", као и многа друга актуелна остварења светске кинематографије.

Почетком нове школске године, РТС нуди и богат документарни програм. Од 11. септембра, петком увече на РТС 2 долази прва свеобухватна документарна серија од осам епизода о српском праучитељу и првом министру просвете Доситеју Обрадовићу, под називом "Доситеј - путник просвећености".

Ове јесени на РТС-у гледаћемо и нове епизоде документарно-игране серије "Српски јунаци средњег века" која је у прошлој сезони наишла на изузетан пријем код ТВ публике. Други циклус серијала испричаће нам нове приче о неким од највећих јунака наше прошлости - Стефану Лазаревићу, Ђурађу Бранковићу, цару Урошу, Јелени Балшић, војводи Момчилу, Југу Богдану, Бановић Страхињи и Твртку Котроманићу.

Љубитељи спорта ове јесени гледаће Лигу Шампиона, Лигу Европе, Ролан Гарос, ЕП за жене у рукомету...

Јесен нам доноси и нове сезоне емисија "Упитник", "Четвртком у 9", "Квадратура круга", "РТС Ординација", "Бунт"... а популарна "Шареница" улази у студио и емитује се из нове сценографије.

Уз бројне премијерне садржаје, РТС вам даје ветар у леђа и поручује - Гледамо се у новим бојама јесени!

 

 

 

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару