С Тамаром у акцији - Нова ТВ сезона од 6. марта

У предстојећој, деветој ТВ сезони серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" екипа ауторке Тамаре Грујић спроводиће акције помоћи на територији Војводине а као што је већ најављено - реновираће и кућу у Сремској Каменици, коју је Нурдору за оболелу децу, поклонила породица Зорана Коцића из Новог Сада. Прва емисија девете ТВ сезоне је на програму у петак, 6. марта на РТС1 у 21 сат.

Екипа Тамаре Грујић помагаће породицама у Сомбору, селу Засавица (Сремска Митровица), Перлезу (Зрењанин), Бачком Петровцу, Новом Бечеју, Опову, селу Свилош (Беочин), Суботици, Хетину (Житиште), Ердевику (Шид).

Тим серијала ових дана већ увелико спроводи и снима прве акције.

Тамара Грујић, ауторка националног хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији": "Претходну, осму сезону, завршили смо са укупно 104 снимљене епизоде, односно 104 спроведене хуманитарне акције. Настављамо даље, са много добре воље и изузетно мотивисани да допринесемо унапређењу животних услова наших житеља на територији севера Србије. Као и сваки пут, најодговорнији део овог пројекта је селекција породица којима ћемо помагати. Уверена сам да смо ту фазу нашег хуманитарног пројекта и у 9. ТВ сезони обавили на најбољи могући начин.

С обзиром да су, осим акција кроз емисије "С Тамаром у акцији" наши гледаоци навикли да уживају и у снимцима природних лепота и знаменитости Србије (односно - навикли смо вас да се пентрамо по планинама, пећинама, да приказујемо дивне прерасти источне Србије) - територији Војводине смо другачије приступили. Базирали смо се на односе међу људима, обичаје и наравно - представљање гастрономско-кулинарских специфичности тог краја наше земље. А оно што краси сваку епизоду девете сезоне су невероватна љубазност, предусретљивост и дирљиво поштовање локалне самоуправе и комшија према нашој екипи. На сваком "градилишту" готово самоиницијативно су нам стизали бројни људи, мајстори који су се нудили да нам се прикључе и помогну око свега што смо радили.

Има новитета и у вези са музиком у 9. сезони: Рамбо Амадеус, аутор музике за шпицу серијала, био је посебно стваралачки инспирисан за наредне две сезоне, посвећене Војводини. Чак је купио и тамбурицу, па је музицирао данима у студију (коментаришући "Нисам ни знао да ово умем да радим"). Ове сезоне, емисије ћемо почињати његовом "баладом" са тамбурашким оркестром а ту нумеру Рамбо Амадеус назвао је "Војвођански Ленард Коен".

Прошле јесени (новембар), ауторка пројекта Тамара Грујић и њен тим, заједно са Радио-телевизијом Србије обележили су значајно постигнуће, јубилеј: стоту снимљену епизоду.

Претходну, 8. ТВ сезону емисије, Тамарина екипа завршила је са укупно 104 снимљене епизоде, односно 104 спроведене хуманитарне акције.

"Од фебруара 2016. до сада, унапређени су животни услови за 99 породица (са територије севера Косова - 12 породица, у јужној Србији - 28 породица, источној - 26 породица, у западној Србији - 14 породица а у централној Србији и Шумадији помогли смо да боље живи 21 породица...) Реновирано је укупно више од 8.300 квадрата животног простора, донирано 20 пластеника, обрађено око 2500 хектара земље, а десеторо људи је добило сталан посао" истиче Тамара.

У оквиру специјалних пројеката, тим серијала "С Тамаром у акцији" Тамаре Грујић је реновирао и Хемато - онколошко одељење Педијатријске клинике у Крагујевцу, урађена су два стамбена простора за боравак шесторо оболелих од церебралне и дечије парализе у Ужицу (у оквиру програма "Живети уз туђу негу и помоћ") и комплетно су реновиране чак три сеоске основне школе, на територији општина Кнић, Врање и Пирот.

Од почетка емитовања, 2016. године - ТВ емисија "С Тамаром у акцији" на РТС1, готово континуирано током четири и по године остварује врло високе резултате гледаности: просечна гледаност премијерних епизода износи 1.350.000 гледалаца по епизоди, са просечним рејтингом 10.

Прва емисија девете ТВ сезоне је на програму у петак, 6. марта 2020, на РТС1 у 21 сат.

ТВ формат "С Тамаром у акцији" је једна је од најгледанијих и најуспешнијих телевизијских емисија јер осим хуманитарних акција, које се успешно спроводе, на прави начин промовише истинске људске и животне вредности, указује на значај породице, слави живот, афирмише заједништво и солидарност, брижљиво акцентујући све аспекте којима се чува и гради наш национални идентитет.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару