РТС Наука - ваш свет знања

Данас је почео са радом нови специјализовани канал Радио - Телевизије Србије - РТС Наука.

Која су научна открића савременог доба, какав је свет сутрашњице, ко су наши генијалци? Најновији специјализовани канал Радио-телевизије Србије - РТС Наука, води вас у чаробни свет знања.

Од нанотехнологије до мистерија космоса, од тајни неурона до домета вештачке интелигенције, од археологије до савремених технологија градње, иновативног стваралаштва и футурологије. И све то кроз емисије сопствене производње као и најквалитетније садржаје домаћих и светских продукција из различитих научних области.

Кроз актуелне емисије домаће производње, које се премијерно емитују на каналу РТС Наука, гледаоци ће имати прилику да пре свих других буду информисани о корисним и занимљивим научним вестима и достигнућима наших младих стручњака и научника посредством мреже дописника из Србије, региона и српских заједница широм света.

Млади, талентовани и радознали сарадници, студенти завршних година основних и мастер студија друштвених и природних наука својим идејама учествоваће у развоју научно -образовног и забавног контакт програма канала РТС Наука.

ТВ формати које вам овај специјализовани научни канал нуди крећу се од кратких информативних форми, преко истраживачких, документарних, едукативних емисија и серијала, директних преноса важних догађаја, презентација и скупова, студијских дебатних и магазинских емисија, до забавних формата, квизова, анимираних едукативних форми и играних серијских и филмских програма.

Већ у првој недељи емитовања, гледаћемо спектакуларне серијале попут "Света сутрашњице", чија прва епизода "Умрежени човек" говори о томе како да предвидимо грешке и замке лагодног живота који нам доносе технолошка достигнућа (понедељком у 15ч); серијал "Разоткривање космоса" у првој епизоди која се зове "Ванземаљски светови" (понедељком у 17 ч) бави се једним од најважнијих питања које су људи одувек постављали - јесмо ли сами у свемиру; шта је "Хитна помоћ за пингвине" сазнаћемо кроз причу о једној од најзанимљивијих животињских врста на свету - магарећим афричким пингвинима, који живе на дивљој обали југозападне Африке (уторком у 17ч), а погледаћемо и прву епизоду игране серије "Школа за генијалце" која кроз приче о несташлуцима и авантурама деце у једној необичној школи говори о начинима за стицање знања, дружење и одрастање (средом у 16ч).

Специјализовани ТВ канал РТС Наука се емитује у HD технологији и доступан је корисницима РТС Планете и МТС ТВ пакета Телекома Србије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару