РТС ПЛАНЕТА на сајму MEDIA MARKET

У години када најстарији електронски медиј на Балкану – Радио Београд обележава девет и по деценија постојања а Телевизија Београд 61 годину, најмлађа и најсавременија програмска услуга Јавног медијског сервиса Србије- интернет платформа РТС Планета, представиће своје потенцијале и на овогодишњем Сајму информисања, комуникација и маркетинга „MEDIA MARKET".

У четвртак, 24. октобра, у 12 сати на штанду РТС планете канали РТС Живот и РТС Драма представиће "Војну академију 5", која нас очекује на програмима РТС- а, на пролеће 2020. године и организовати дружење са глумцима. Термин од 14.00 сати резервисан је за тематске канале РТС Полетарац и РТС Вртешка, а затим следи представљање популарне серије "Моја генерација Z", где ће на штанду РТС Планета посетоци моћи да се друже и упознају и глумце ове серије.

У петак, 25. октобра у 16.00 сати посетиоци сајма медија ће моћи да сазнају све о актуелној програмској понуди и акцијама редакције канала РТС Свет. На централној бини овог сајма, у 17.00 сати публику очекује ексклузивна промоција заједничког издања ПГП РТС & Croatia Records - специјално музичко издање у част Бисере Велетанлић и 55 година њеног стваралаштва и рада. Вече се наставља добром музиком -много је разлога да се посетиоци врате на штанд РТС Планете јер од 18.00 сати у петак, канал РТС Музика  представиће свој програм и планове и угостити представнике јединог телевизијског такмичарског пројекта „Бунт Рок Фестивал" који већ 5 година афирмише и подржава нове, младе демо бендове и ауторе. А одмах потом, сазнаћемо све и о новим музичким издањима ПГП РТС- а, новом продајном месту и апликативном софтверу који ће ускоро бити лансиран.

Тематски канал РТС Коло, представиће се у суботу, 26. октобра, у 14.00 сати. У промотивном програму овог канала учествује Влада Пановић, шеф Народног оркеста РТС, заједно са вокалним солистима Александром Тирнанићем и Вишњом Караклајић. Затим следи промоција тематских канала Радио Београда: РТС Вртешка, РТС Џубокс, РТС Рокенрол, РТС Плетеница, као и јавно снимање култне емисије "Поп карусел", у којој ће гостовати Дејан Цукић и Спори ритам, Бане МВП и Милан Ђурђевић (Неверене бебе).

Поводом Светског дана аудиовизуелне баштине, у недељу 27. октобра у 12.00 сати, са интересантним гостима, сазнаћемо све најважније о дигитализацији Програмског архива РТС- а, а у 14.00 сати о дигитализацији Звучног архива Радио Београда.

„У циљу даљег развоја и унапређења услуге, РТС Планета настоји да има директан контакт са корисницима, не само посредством интернета и друштвених мрежа. Будући да је све више оних који уз конвенционалне начине гледања телевизије и слушања радија имају потребу за праћењем програма онлајн, позивамо посетиоце Београдског сајма да нам се придруже на штанду РТС Планете у Хали 3. Како је мото РТС Планете " Увек нешто ново"- овога пута ће то бити најава нових програма на rtsplaneta.rs, као и представљање нове могућности праћења садржаја на Android телевизорима и преко Android TV Box уређаја." истакла је др Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за развој и нове послове РТС.

РТС Планета је мултимедијска интернет услуга која омогућава уживо праћење телевизијских и радијских програма Медијског јавног сервиса Радио- телевизије Србије, „catch up" услугу од 72 сата (одложено гледање програмских садржаја), услуге "Видео на захтев" и "Аудио на захтев" (могућност праћења ТВ и радијских емисија у оквиру "Видеотеке" и "Слушаонице"), као и појединачних прича из дописничке мреже РТС- а у оквиру целине "Мој град". Такође, на мултимедијској платформи РТС Планета доступна су и музичка издања ПГП РТС- а.
Праћење услуге РТС Планета је врло једноставно и лако: корисници само треба да преузму апликацију РТС Планета, уз осигуран интернет приступ и исправан рад пријемног уређаја (PC, мобилни телефон, таблет...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару