Бунт: Бунт рок турнеја 2019

Почетак седамнаесте ТВ сезоне емисије "Бунт" обележиће пет специјалних издања, посвећених сада већ традиционалној "Бунт рок турнеји", која је постала неодвојиви и итекако значајан део "пакета" награда најбољима на "Бунт рок фестивалу" РТС- а.

Представићемо и дочарати вам најатрактивније и најлепше моменте овогодишњих најбољих, највећих и најатрактивнијих домаћих и регионалних музичких фестивала.

Такође, сазнаћете и каква је била атмосфера (у публици али и на бини) током фестивалских наступа бенда "Лагана среда" -победника овогодишњег, петог издања "Бунт рок фестивала".

Стефан Никетић, "Лагана среда": "Бунт рок турнеја", као део награде јер смо победници 5. издања Бунт рок фестивала, нам је много значила. Стекли смо огромно искуство, научили много и то за само неколико месеци, кроз све те наступе на фестивалима... И читав тај "дрил", који подразумева припреме за свирку, пробе, комуникацију са техником и наравно сусрете са разноврсном фестивалском публиком, ослушкивање њихових утисака о нашој музици- све то заједно је било драгоцено за наш бенд. Пре свега за побољшање, у свим областима али и као мотивација, да наставимо. Нарочито бих издвојио све што је новим бендовима омогућено на великом фестивалу као што је Бир фест, заиста значајна прилика и сви имамо одлична искуства."

У емисијама "Бунт", средом увече на РТС 2 видећете и ексклузивне извештаје о изузетно успешним свиркама најбољих бендова (укупно 29) Бунт рок фестивала, који су се током августа представили публици на специјалним, "Бунт рок бинама"- у Банатском Соколцу (фестивал "Рок Вилиџ") и на београдском Бир фесту.

Марко Јанковић, Вива Вопс (победници БРФ 2017): "Сваке године нам је све лепше и лепше када свирамо на фестивалима, још од пре две године када смо победили па до сада. За бенд Вива Вопс је заиста била част и привилегија што смо наступали и на посебним, Бунт рок бинама, које су успостављене и на фестивалу у Банатском Соколцу а затим и на Бир фесту, као потпуно равноправне, званичне фестивалске бине. Са публиком смо остварили добру размену, енергија је била добра, они су нас пратили и осећали, знају све текстове и песме... А то наравно прија, импонује па нам онда донесе још радости и простора... и сви из бенда уживамо у томе, у тој размени... Наравно, у публици су били и "наши људи", наши пријатељи и као и чланови бендова са којима се дружимо и свирамо. Једном речју- дивно искуство и зато предлажем да Бунт рок бине буду уведене- на сваком могућем фестивалу који постоји, наредних... петсто година!"

Сандра Видојевић, "Дингоспо Дали" (победници првог БРФ) "Важно је што је захваљујући БРФ бинама дата могућност и оном делу публике који жели да чује нешто ново, онима којима је нови, другачији звук изазов, који желе да сазнају, да истражују, да сазнају за оне који долазе и стварају али их још шира публика није упознала. А прилика за бендове да свирају на оваквим фестивалима и то на посебној бини, итекако је допринело, помогло свима нама... Због тога смо се приближили и свету- и тамо постоји алтернативна сцена, не мора све бити поп, тамо андергаунд бендови раде у континуитету, живе ту сцену и имају публику која их итекако прати. Природно је да се генерације смењују, то је процес чији смо ми део и драго нам је што је толико нас младих, нових који смо прошли кроз Бунт рок фестивал добило и ову прилику- да свирамо,преставимо се... нарочито на Бир фесту, који је доказао да подржава младе снаге. Осим дивне комуникације са публиком, посебно бих издвојила одличне техничке услове јер није често да млади бендови имају овако добре услове за најбољи могући звук а овде нам је и то било омогућено."

Срђан Попов, "Sergio Lounge" (победници 4. БРФ): "Бунт рок бина" треба да служи и за едукацију будућим музичарима, да их припреми за све оно што их убудуће чека. Овако се може научити не само како да се представиш пред публиком већ и много других ствари. Такође, допада ми се што се и на Бунт рок бинама na Рок вилиџу и на Бир фесту наставио тај добар "шаблон", по коме је такође познат Бунт рок фестивал. Он подразумева да се бендови стварно друже између себе, да комуницирају, да се повезују и сарађују, помажу једни другима. То се пренело и на Бунт рок бинама на ова два фестивала и било је заиста одлично!".

Ауторка емисије: Бранка Главоњић

Бунт: Бунт рок турнеја 2019 РТС2- среда 11. септембар у 22.20

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару