Нова серија РТС-а „Група“ обележиће ову јесен, погледајте први званични трејлер

Радио-телевизија Србије представила је у неколико претходних година телевизијској публици у Србији жанр криминалистичких серија које у свету праве велики успех. Нова драма која ће обележити ову јесен још једном ће подићи стандарде серијског програма.

Група долази! Погледајте први званични трејлер РТС-ове серије, рађене у продукцији "Vision Team"-а, која почиње да се емитује од јесени.

Серија Група прати три узбудљиве приче. Прва прича у фокусу има полицајца Гагу (Игор Бенчина) кога ће истрага злочина довести до Страхиње (Филип Ђурић), човека за кога сумња да је умешан у убиства. Криминалац Страхиња који покушава да легализује своје послове уценама и поткупљивањем стожер је друге приче, док трећа прича прати тинејџера Вању, који ће се стицајем тешких околности наћи између полицајца и криминалца, и који ће морати да одлучи којој страни ће се приклонити.

Група није класична полицијска серија о истрази, није слика српског друштва и омладине, нити је чини само љубавни заплет. Ова сложена драма, реалистична је прича о стварном животу, а породичне приче, свет градског подземља и свеприсуство савремених техноголија, испреплетени су и чврсто повезани. Серија Група тежи да прошири и продуби слику услова, утицаја и окружења главних ликова, што доприноси бољем разумевању тема, ликова, заплета, али доноси и хумор, узбуђење, везивање и проживљавање за гледаоце. Породица и школа, али и друштво и шири друштвени и технолошки оквири могу да начине криминалца, али исто тако да створе хероја. Ко побеђује на крају ове борбе, гледаоци ће сазнати од јесени, премијерно на Првом програму РТС-а.

Улоге: Игор Бенчина, Филип Ђурић, Денис Мурић, Ивана Зечевић, Марко Миливојев-Мили, Милица Мима Трифуновић, Тијана Марковић, Павле Менсур, Јасна Ђуричић, Нела Михајловић, Војин Ћетковић, Бранка Катић

Кастинг: Јелена Гавриловић, Катарина Кољевић, Јована Мијовић

Шминка: Александра Павелкић

Костимограф: Драгица Лаушевић

Сценограф: Невена Мијушковић

Дизајн звука: Александар Протић и Дане Влаисављевић

Музика: Владимир Пејковић

Монтажер: Ареф Зааби

Директор фотографије: Марко Циле Младеновић

Сценарио: Катарина Митровић, Сташа Бајац, Гвозден Ђурић, Мирјана Новаковић, Страхиња Маџаревић, Дуња Матић, Влада Ђурђевић, Урош Томић

Помоћник режије: Душан Поповић и Милош Радуновић

Директор серије: Вук Мреновић

Продуцент: Драган Ђурковић

Режија: Урош Томић (главни редитељ), Иван Стефановић, Слободанка Радун, Јелена Гавриловић, Немања Ћеранић, Милош Радуновић, Гвозден Ђурић

По идеји: Драгана Ђурковића

Креатори: Урош Томић и Драган Ђурковић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару