19. Егзит фестивал на РТС-у!

Од 4. до 7. јула, РТС 2 од 22.00 а од поноћи на РТС 1

По традицији дугој шеснаест година, Радио-телевизија Србије ће и ове године директно преносити најатрактивније концерте и ексклузивне програме 19. Exit фестивала, који се од 4. до 7. јула одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

Више од хиљаду акредитованих уметника из целог света ће се овога пута распоредити на преко четрдесет бина и музичких зона широм Петроварадинске тврђаве, током 19. издања фестивала Exit.

Од четвртка (4.7.) до недеље, сваке вечери од 22.00 на Другом програму РТС можете пратити специјалне емисије - уживо са главне бине фестивала. За РТС ће ексклузивно говорити највеће музичке звезде и аутори - овогодишњи учесници. Део програма биће и хуманитарног карактера јер је Exit фестивал од оснивања познат и по интензивном раду и посвећености друштвеном активизму.

А сваке вечери од поноћи, на Првом програму, (такође од четвртка до недеље) - РТС ће директно преносити најатрактивније концерте и програмске садржаје овогодишњег програма фестивала.

Изузетна имена нису само на списку учесника Егзит фестивала - изузетан је и водитељски тим професионалаца који ће бити домаћини специјалних емисија које ће РТС емитовати уживо са главне сцене: Кристина Раденковић (ТВ лице РТС), Стефан Јовчић (ТВ лице емисије "Бунт" и 5. Бунт рок фестивала РТС-а), Уна Сенић (водитељка и новинарка), Констракта (Ана Ђурић - певачица, текстописац и композитор у групи "Земља грува") и новинар Галеб Никачевић.

Музички критичари и медији сложни су у процени да је програм фестивала најјачи до сада.
У Новом Саду ће се прве седмице јула 2019. године окупити легендарни уметници који и даље суверено владају светском сценом али и најпопуларнији хероји нових генерација.

На Еxit долази и The Cure, један од највећих рок бендова свих времена. Њихов концерт, на отварању, 4. јула, ће по речима организатора, трајати преко два и по сата. Британске музичке легенде славе четири деценије рада (уз исто толико хитова). Од ове године су и у "Рокенрол дворани славних", због чега су апсолутне звезде на највећим светским фестивалима. The Cure у Србију долазе, кажу организатори - након личног инсистирања да свирају на Егзиту!

Greta Van Fleet је млади рокенрол бенд о коме се тренутно највише прича у целом свету а уз њих ће наступити и један од најцењенијих светских репера Skepta, затим нова хип-хоп принцеза IAMDDB, те најчувенији DJ свих времена Carl Cox и данас најпопуларнија DJ звезда нове генерације Amelie Lens.

Десетине и десетине најслушанијих хитова данашњице на Еxit лично доносе њихови аутори као што је то тренутно веома актуелна америчка група The Chainsmokers, али и француски генијалац чији сваки сингл броји стотине милиона (па и милијарде) YouTube pregleda, DJ Snake!

Хитове за највеће светске фестивале доносе и краљеви Tomorrowlanda, DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, али и још један белгијски вундеркинд са врхова светских топ листа - Lost Frequencies! Највећи "треп хит" икада донеће луцидни Desiigner, за чије наступе уживо кажу да су апсолутни празници позитивне енергије. Фамозни кантаутор моћног гласа и потписник једног од најбољих албума ове године Tom Walker сигурно ће натерати публику фестивала Еxit да пева његову химну "Leave a Light On". Бендови Chase & Status i Dub FX ће са публиком на главној бини прославити десетогодишњицу чувене музичке куће UKF. Њима ће се придружити и вишеструко платинасти DJ дуо Filatov & Karas, електронска звезда која свој звук пакује у "future funk" рухо и која је недавно објавила нови албум, GriZ, док на журку стиже и мистериозна белгијска диџеј дама у успону - MATTN.

Ипак, највише и најдуже ће се плесати уз овогодишњу All-Star поставу спектакуларне mts Dance Арене на којој се уз Coxa i Amelie на списку налазе и практично сви најтраженији извођачи данашње електронске сцене као што су Paul Kalkbrenner, Solomun, Tale of Us, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Jeff Mills, Dax J, Monika Kruse и бројни други.

Addiko Fusion бинa помешаће наслеђе, данашњицу и актуелне токове, од маестралног шансоњера Звонка Богдана и ска легенди The Selecter, преко метал диве Tarje i 30. годишњице benda Atheist Rap у оригиналној постави, па све до регионалних звезда као што су Senidah, Fox и Surreal или фасцинантног састава Свемирко.

На пето издање No Sleep Novi Sad бине долазе aндерграунд хероји као што су Lee Burridge, DVS1, I Hate Models, Giorgia Angiuli, Blawan, Sebastien Leger, 999999999, SDHW & Obscure Shape, Boston 168 и многи други. Жестока Explosive бина, ове је године подигла и сопствену лествицу уз White Chappel, Arcturus, Soilwork, Entombed AD, Total Chaos, Peter and The Test Tube Babies и десетине других.

У оцени да предстоји историјско издање Eгзит фестивала - сложни су музички критичари, светски признати медији као што су Forbes, Mirror i Rolling Stone али и домаће музичке звезде, аутори и музички критичари!

19. Егзит фестивал само на РТС-у!
Од 4. до 7. јула: РТС 2 од 22.00 а од поноћи на РТС 1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару