Уживо на РТС-у: Почиње Вимблдон

На овом турниру су се играли најдужи мечеви, освајале најпрестижније награде и строго се поштовала традиција. Будите уз програме РТС-а од 1. до 14. јула јер почиње 133. по реду Вимблдон, на којем Новак Ђоковић брани титулу.

Ове године на Вимблдону ће се наћи неколико српских тенисера - поред Новака Ђоковића, играће и Ласло Ђере, Душан Лајовић, Филип Крајиновић и Миомир Кецмановић. Новак је задржао прво место на АТП листи и као први носилац бориће се за свој пети Вимблдон, а уједно и 16. гренд слем титулу. Због специфичног правила одређивања носилаца, Роџер Федерер ће се наћи испред Рафаела Надала као други носилац.

У женској конкуренцији титулу ће бранити Анђелик Кербер. За прво место на ВТА листи, на којем је од ове седмице Ешли Барти, надметаће се и Наоми Осака, Каролина Плишкова, Кики Бертенс и Петра Квитова. Серена Вилиамс покушаће ове године да освоји своју 24. гренд слем титулу и тиме се изједначи са Маргарет Корт и уђе у историју женског тениса.

Најстарији, а уједно и једини гренд слем на трави, ове године долази са неколико новина. Завршена је реконструкција Терена број 1, којем је увећан капацитет гледалишта на 12.345 места. Осим тога, овај терен сада има покретни кров. Након прошлогодишњег полуфинала, другог најдужег меча у историји турнира, у којем су Кевин Андерсон и Џон Изнер само у петом сету играли 2 сата и 50 минута, донета је одлука да се уведе тај брејк. То значи да се после резултата 5:5 у одлучујућем, петом сету, више неће играти све док један од играча не направи два гема разлике, већ ће се, као на Отвореним првенствима Аустралије и Америке, играти тај брејк. У квалификацијама код дама ове године учествоваће 128 уместо 96 тенисерки.

И ове године, увећан је наградни фонд, који сада износи чак 44,19 милиона евра. То значи да ће победници у мушкој и женској категорији ове године освојити по 2,73 милиона евра.

Чека нас узбудљиво тениско лето, а све мечеве уживо са Вимблдона можете гледати на каналима РТС-а, као и на платформи РТС Планета - од 1. до 14. јула 2019. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару