Новогодишњи програм РТС-а за најмлађе

Радио-телевизија Србије је током новогодишњих празника припремила богат и пажљиво осмишљен програм за најмлађе гледаоце.

Празнични дани посвећени деци и тинејџерима почињу емитовањем дводелног мјузикла "Са радошћу за Колибри, велику и малу децу". Овај оригинални пројекат настао је према четрнаест ауторских композиција Николе Чутурила (и истоименом албуму у издању ПГП РТС-а) по сценарију и режији познатог редитеља Стевана Филиповића.

Први део намењен је деци млађег узраста а други тинејџерима јер тематски обрађује карактеристичне адолесцентске проблеме. У новом аранжману и продукцији, уз извођење чланова хора Колибри и Дечјег хора РТС-а под управом диригенткиње Љиљане Ранђеловић у првом делу певају и играју наши познати глумци Слободан Бода Нинковић, Драган Мићановић, Иван Јефтовић, Слободан Бештић, Тамара Алексић као и сам аутор Никола Чутурило. Први део ће бити емитован 29. децембра у подне на Првом програму РТС-а, са репризом 31. децембра на другом програму РТС.

У другом делу, поред познатих глумаца из филма „Поред мене" међу којима су Славен Дошло, Никола Глишић, Растко Вујисић и други, играју и Светлана Бојковић, Зинаида Дедакин, Оливера Викторовић... Највећи део снимљен је у "Петој београдској гимназији" уз учешће бројних статиста и са раскошним кореографијама. Телевизијска премијера је 30. децембра у подне на РТС 1, а реприза 1. јануара на РТС 2.

До краја прве новогодишње недеље, поред редовног блока цртаћа од 8 до 10 ујутро, на РТС 2 после Малог дневника који 23. децембра прославља своју хиљадиту емисију, емитоваћемо и посебан програм за најмлађе, играни ТВ филм „Писмо за Деда Мраза" (по сценарију Јелене Попадић Сумић и у режији Бранка Вучића), па премијерне снимке позоришних представа „Чаробна шерпа", „У потрази за сном" и „Бах језди на камили".

12. јануара, у току распуста, сваке суботе у подне на РТС 1 креће нова серија „Небојша Челик шоу", наставак серије „Плашко Храбровић" овога пута посвећен тинејџерским страховима по сценарију Владиславе Војновић и у режији Милутина Петровића а главне улоге тумаче Јелена Ђокић, Иван Ђорђевић, Драган Петровић Пеле, Иван Зарић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару