РТС - Јесен 2018

И ове јесени, у години када славимо шест деценија постојања Телевизије у Србији, Радио-телевизија Србије наставља да емитује квалитетан програм, који окупља све генерације једне породице испред малог екрана. Очекују нас премијерне домаће серије и филмови, најатрактивнији спортски догађаји, садржаји из културе и уметности, програм за децу и школарце, светске хит серије и филмови, као и нове сезоне РТС-ових најгледанијих емисија.

Ове јесени на Првом програму РТС-а емитоваћемо чак четири серије: „Јутро ће променити све" - серија од 40 получасовних епизода која се бави проблемима младих људи, нова сезона „Војне академије", „Корени" - серија снимљена према мотивима антологијског романа Добрице Ћосића и „Бисер Бојане" - серија настала по истоименом филму који је у биоскопима забележио рекордан број гледалаца.

Љубитеље филма очекују блокбастери, спектакли најновије европске продукције, попут руских филмова „Сила привлачности" и „Легенда о Коловрату", вестерни, комедије Џекија Чена и циклус филмова Чарлија Чаплина, а настављамо да емитујемо и домаћа и страна документарна остварења која су постигла бројне успехе на светским фестивалима.

Пред нама су премијере нових сезона већ познатих и омиљених серија, као и потпуно нове, планетарне хит серије - све четири сезоне „Бирмингемске банде", премијерна трећа сезона „Тунела", узбудљива мини-серија „Црвена краљица", нова крими-серија „Реј Донован", интригантна историјска серија „Викторија", детективска прича „Елементарно" и трилер „Четири годишња доба у Хавани".

Најгледанији Јутарњи програм у Србији добиће потпуно нови концепт са више простора, новим темама и лицима која ће вас испратити у нови дан. Радним данима трајаће чак два сата дуже, а водитељски пар Душица Спасић и Сања Драгићевић Бабић смењиваће се са водитељским паром Драгана Косјерина и Бранко Веселиновић. Јутарњи програм викендом водиће Нада Гогић.

Почиње и нови забавно-едукативни серијал "Прва башта Србије".

Поштоваоце народне музике очекује нова сезона емисије "Најлепше народне песме" - наставак емисије "60 најлепших народних песама". Јесен доноси и нову сезону јединственог музичког шоу програма "Луда ноћ".

Припремамо се и за "Дечију Песму Евровизије" која се одржава 25. новембра у Белорусији, а тренутно је отворен и конкурс за српску композицију на "Песми Евровизије 2019".

Нова спортска сезона на РТС-у доноси Дејвис Куп и Мастерс тениске турнире, Лигу шампиона и Лигу Европе, квалификације за Светско првенство у кошарци, Европски шампионат на кружним стазама, Европско првенство у рукомету за жене и Светско првенство у кошарци за жене.

Поред редовних информативних емисија које гледате 365 дана годишње, после кратке летње паузе враћамо на програм емисије "Упитник" и "Да Можда Не", а на програму у новој сезони остају и све емисије којима гледаоци највише верују и воле их - "Београдска хроника", "Ово је Србија", "Слагалица", "Шареница", "Сасвим природно", "МАП: Ексклузивно", "Квадратура круга", "ОКО", "ОКО магазин", "РТС Ординација", "Велика илузија", "ТВ лица", "Потера", "Балканском улицом", "Лице и потпетице", "С Тамаром у акцији", "Културни центар", "Студио знања", "Пут у будућност".

РТС и ове сезоне припрема мноштво емисија из области културе и уметности, као и документарне серијале. Играно-документарна серија "Народно позориште у десет чинова" снимљена је поводом обележавања 150 година рада Народног позоришта. Гледаћемо и нове емисије образовно-научног програма ("Студио знања", петком у 22 часа, РТС2). На основу текстова објављиваних у српским хумористичким и сатиричним листовима од 1830. до 1914. године снимљена је серија "Хумор и сатира". Школски програм РТС-а припремио је нови серијал који праве млади за младе "Промаја", као и два филма "Из живота композитора" - о Јосипу Славенском и Корнелију Станковићу, док најмлађе гледаоце очекују нови циклуси емисија "Плава птица", "Зујалица" и "Плашите ли се ..."

У јесењој шеми на РТС 3 издвајају се програми француске, британске, руске и јапанске продукције, циклуси дугометражних документарних филмова, остварења Опере Сан Франциска, париског театра Шатле и Маријински театра, Холандског националног балета, нови концерти Берлинске филхармоније на отвореном, као и наступи неких од највећих инструменталиста данашњице. Нова сезона концерата "Студио 6" и даље је посвећена очувању музичке баштине и савременог стваралаштва.

У години јубилеја, поклон гледаоцима и слушаоцима је мултимедијална интернет платформа РТС Планета. Уз 11 тематских ТВ канала и 4 радијска, који се могу пратити уживо или одложено 72 сата, РТС Планета тренутно нуди и више од 9000 емисија свих жанрова из богатог програмског архива, појединачне приче из дописничке мреже РТС-а, као и музичка издања ПГП РТС-а. РТС Планета је доступна свим корисницима инетрнета широм света.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару