60 година Телевизије у Србији: Најбоље тек следи!

Радио-телевизија Србије је почела са радом 23. августа давне 1958. године. Тога дана је на „задатку“ било око 150 људи, једна репортажна кола са три камере, и четири филмске камере.

Данас, 6 деценија касније, са чак 11 телевизијских и 4 радијска програма, интернет издањем, телетекстом, разгранатом мрежом дописништава, музичком продукцијом, продукцијом носача звука, излагачком и издавачком делатношћу, и новом мултимедијалном платформом, РТС је израстао у једну од најстабилнијих медијских институција којој грађани Србије највише верују. 

То потврђују мерења гледаности. Радио-телевизија Србије је годинама уназад искључиво сама себи конкуренција. У протеклих пет година, РТС је у континуитету најгледанија српска телевизија и сваке године бележи позитиван раст у броју добијених дана.

Поносни смо на чињеницу да изузетну гледаност постижемо пре свега емисијама сопствене производње. Лидери смо у производњи домаћих ТВ филмова и серија високе продукције. Гледаоцима обезбеђујемо преносе глобалних политичких ектуелности, све најважније спортске догађаје и ексклузивна права на преносе културних и забавних дешавања широм света.

Поводом прославе пола века постојања, покренули смо специјализовани двадесетчетворочасовни канал културе, а у години када обележавамо 6 деценија постојања Телевизије у Србији, почела је са радом мултимедијална интернет платформа РТС Планета. Уз све наше ТВ и радијске канале, који се могу пратити уживо или одложено до 72 сата, РТС Планета тренутно нуди и више од 9000 емисија свих жанрова из богатог програмског архива, приче из дописничке мреже РТС-а, као и музичка издања ПГП РТС-а.

Наставићемо да растемо управо кроз развој ОТТ услуге, Телевизија и Радио 21. века су наш циљ који смо почели да остварујемо и верујемо да ћемо успешно наставити у том правцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару