РТС спреман за фудбалски спектакл године

Радио-телевизија Србије традиционално преноси најважније спортске догађаје. Ове године, цео свет ишчекује фудбалски спектакл године који – коначно почиње!

Од 14. јуна, па све до великог финала 15. јула, гледаоци у Србији пратиће Светско првенство у фудбалу на програмима РТС-а и мултимедијалној платформи РТС Планета, директно из Русије. Све утакмице – укупно 64, Јавни сервис преносиће уживо.

Екипу РТС-а чини тим од 11 људи. Телевизијски новинари су Зоран Марковић, Предраг Страјнић, Душан Албијанић, Александар Стојановић, док ће за Радио извештавати новинари Владе Радичевић и Милан Биговић. Продуцент тима је Зоран Трифуновић, организатор Драган Пројовић, монтажер Бошко Новаковић, а два камермана Миланко Ђорђевић и Момир Милутиновић. Александар Стојановић биће једини коментатор на лицу места, и то у три утакмице наше репрезентације у групној фази првенства, и финалној утакмици. Остатак утакмица, њих 60, радиће се из Београда, а коментарисаће их Милош Кривокапић, Немања Матић и Владимир Мијаљевић.

Екипа РТС-а, коју чини упола мање људи него што је то било на претходном првенству у Јужној Африци, у Русији је док год је наша репрезентација део такмичења. Уколико наш тим заврши такмичење пре финалног доигравања и борбе за титулу, екипа РТС-а се враћа у Србију. Главни задатак екипе РТС-а у Русији је праћење репрезентације док су у кампу и на утакмицама, али и реализација укључења са стадиона пре и после наше утакмице. Гледаоци и слушаоци моћи ће да прате најдетаљније најаве и интервјуе после утакмица које ће РТС емитовати у оквиру дневних и специјализованих емисија.

РТС ће сваке вечери из Београду емитовати специјалну емисију коју ће радити Предраг Милинковић, Стефан Бендић, Горан Степић и Тијана Јефтић. Поред тога, гледаоце очекују емисије пре и после наших утакмица, прилози екипе из Русије али и обиље материјала који се односе на сва друга збивања и утакмице на Мундијалу.

Утакмице (64) на лицу места реализује Фифино ТВ одељење које има 3.000 људи. Преноси морају да буду на високом нивоу за сваку од 64 утакмице. Радиће се са 37 камера најновијом телевизијском технологијом. Продукција мора бити компактна, униформисана и непристрасна у односу на екипе које су мање или више познате и јаке. Преносе ће реализовати осам најбољих фудбалских редитеља у овом тренутку. Користиће се и систем ВАР (Video Assistant Refereeing) који подразумева заустављање утакмице у спорним ситуацијама, где ће, док судија прегледа снимак који емитује посебна екипа Фифе, и гледаоци ће моћи да виде све спорне ситуације и анализе као и судија.

Не пропустите највећи планетарни догађај године, од 14. јуна, само на РТС-у!

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару