Лето на РТС-у: Све на једном месту

Радио-телевизија Србије је и овог лета припремила најатрактивнији програм за своје гледаоце. Нова програмска шема биће испуњена највећим спортским догађајима 2018. године, филмским блокбастерима, врхунским серијама, страним и домаћим документарцима, програмом за најмлађе, али и премијерним емисијама којима се обележава 60 година телевизије у Србији.

Већ од 14. јуна, цела Србија ће месец дана пратити сваку од 64 утакмице са највећег планетарног фудбалског такмичења - Светског првенства у Русији. Навијаће се и за кошаркаше у квалификацијама за Светско првенство, али и за ватерполисте, пливаче и атлетичаре на Европским првенствима. Вимблдон, најпрестижнији тениски турнир, и ове године преноси РТС, уз све Мастерс турнире. Крај лета обележиће квалификације за Лигу Европе и Лигу шампиона.

Холивудски хитови, акције, трилери, маратони класика, научно-фантастични и најновији филмови европске кинематографије биће део разноликог летњег филмског програма.

Неизбежан део програмске шеме наставиће да буду и домаћи филмови, састављени од импозантног броја југословенских и српских филмова, који уз архив драмског програма, чине најбогатију ТВ колекцију домаће кинематографије икада.

Стране хит серије и даље су адут наших програма. Већ од 18. јуна, од 10.00 на РТС 1, на програму је серија „Велвет", а два дана касније, 20. јуна, одмах након финала серије „Сага о Форсајтима", почиње емитовање серије дугометражних филмова „Злочини". Други програм биће место где ће гледаоци пратити све сезоне најпопуларније скандинавске серије икада - „Мост", која се емитује од уторка до петка у 21.

Посебан акценат РТС ће ставити на велики број домаћих и страних документарних филмова, које ће емитовати понедељком и четвртком у 20.00 на Другом програму. Не пропустите награђивана остварења која су постизала бројне успехе на фестивалима широм света.

РТС-ова „Шареница" и овог лета излази из студија и средином јула креће у свој караван. Екипа на челу са Слободаном Шаренцем и Аном Бабић, викендом од 9 ујутру, јављаће се уживо из градова широм Србије, али и градова у Републици Српској и Црној Гори.

Круна премијерног програма овог лета биће 11 тематских емисија посвећених прослави 60 година телевизије у Србији, где ћемо гледаоце подсетити на најсветлије тренутке телевизије кроз призму спорта, хумора, забаве, музике, серија и филмова, ТВ лица и ТВ аутора, културе, политичких догађаја, друштва, образовања и хроника наших живота. Емисије ће се емитовати од средине јула и биће увертира за спектакуларну прославу 60 година телевизије, 23. августа, на Ташмајдану.

Овог лета РТС је синоним за - све на једном месту!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару