Спортско лето на РТС-у

Ако овог лета останете уз РТС, први ћете сазнати - да ли ће наши фудбалери остварити запажен резултат на најважнијем светском фудбалском такмичењу? Хоће ли вицешампиони Европе у кошарци бити неколико корака ближи Кини 2019. године и колико су брзи наши пливачи? Је ли ово лето Новаковог повратка? У чијим рукама ће се ове године наћи вимблдонски пехар? Да ли ће нас Ивана Шпановић обрадовати новом медаљом, а ватерполисти? Који клубови ће изборити места међу елитом европског фудбала?

Радио-телевизија Србије се и ове године, као и претходних потрудила да својим гледаоцима обезбеди праћење најважнијих планетарних спортских догађаја. Фудбал, тенис, кошарка, ватерполо, пливање, атлетика... спортови су које ће гледаоци РТС-а имати прилику да прате у јуну, јулу и августу.

У центру пажње наравно биће Светско првенство у фудбалу, које се одржава од 14. јуна до 15. јула у Русији, а у најбоље репрезентације света, међу којима се после осам година нашла и Србија, биће упрте очи целе планете. На РТС-у нас очекују преноси свих утакмица, укључења са лица места, специјалне емисије са гостима које ће чинити најпознатија имена нашег фудбала... За 17, 22. и 27. јун планиране су посебне емисије пред дуеле наше репрезентације са Костариком, Швајцарском и Бразилом.

Кошаркашка репрезентација Србије на челу са Александром Ђорђевићем наставља квалификације за Светско првенство у кошарци у Кини, 2019. године, уз директне преносе на каналима РТС-а, против Грузије 29. јуна и Немачке, 02. јула.

Навијаћемо овог лета уз РТС и за тенисере, који ће покушати да остваре нове или понове старе успехе на најстаријем и најпрестижнијим тениском турниру - Вимблдону (од 02. до 15. јула), као и на два Мастерса - Монтреалу (од 06. до 12. августа) и Синсинатију (од 13. до 19. августа).

С правом ћемо очекивати још једну медаљу наших ватерполиста који су, као и увек, фаворити на Европском првенству у ватерполу, које се од 14. до 28. јула одржава у Барселони. Изабраници Дејана Савића, свој пут ка одбрани злата освојеног пре две године у Београду, почеће у Групи Д, против Румуније, Русије и Словачке.

Бодрићемо и наше пливаче на Европском првенству у пливању, од 03. до 12. августа у Глазгову, док ће љубитељи атлетике уживати у Европском првенству у атлетици у Берлину, од 07. до 12. августа.

Током наредна три месеца одржаће се и квалификације за Лигу шампиона, Лигу Европе и ТЦР - европски шампионат на кружним стазама, а РТС ће својим гледаоцима обезбедити преносе ових важних спортских догађаја.

Врело и узбудљиво спортско лето, у јуну, јулу и августу, само на програмима РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару