Читај ми!

Популарна и интригантна серија ''Декстер'' од 16. августа на РТС 1

Љубитеље криминалистике и мистерије веома ће обрадовати информација да прича о неоуобичајеном серијском убици, стиже на Први програм РТС-а, радним данима око поноћи. Ова драма базирана је на лику из серије романа Декстер (Деxтер, 2006-2013) писца Џеф Линсдеја, а екранизовао је Џејмс Манос Џуниор.

Радња серије одвија се у Мајамију и прати Декстера Моргана, серијског убицу који ради у полицији као форензичар за крв. Због трагедије коју је доживео у детињству, осећа страст и потребу за убијањем, коју је његов отац који га је усвојио, полицајац Хари Морган, каналисао да убија људе који то „заслужују“. Тако су Декстерове жртве већином остале убице који су избегли судску казну, или никад нису ни били под истрагом. У серији је приказано Декстерово балансирање између свакодневног живота и његовог тајног идентитета.

Филмски и телевизијски критичари су ову криминалистичку серију где је главни лик масовни убица дочекали готово овацијама тако да је она добила највише могуће оцене од критичара америчких часописа Чикаго Сан-Тајмс, Њујорк дејли њуз, Сан Франциско хроникл, Пипл викли док су критичари најутицајних медија били мало пажљивији у изјашњавању, тако да су дали ниже оцене. Такође, серију су пратиле оштре критике Родитељског телевизијског савета (Парентс Телевисион Цоунцил) из ког су тврдили да гледаоци навијају за серијског убицу и да се надају да неће бити ухваћен. Својим критикама су изборили забрану праћења серије гледаоцима млађим од 14 година.

И драма и њен главни глумац, Мајкл Си Хол, били су номиновани за награду Златни глобус двапут, а Мајкл ју је добио у свом другом покушају 2010. године. Иако серија није успела да добије Златни глобус она је 2008. године освојила Сцреам Аwард за најбољу телевизијску серију.

Улоге: Мајкл Си Хол, Џенифер Карпетнер, Дејвид Зајас, Лаурен Велез, Џејмс Ремар, Џули Бенз, Ерик Кинг…

Аутор серије: Џејмс Манос Џуниор

понедељак, 15. април 2024.
30° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво