Читај ми!

Премијерно - Трећа сезона популарне серије "Моја генијална пријатељица" на РТС 1

Трећа сезона серије "Моја генијална пријатељица" (L'amica geniale, 2018), заснована на трећем роману "Прича о онима који одлазе и онима који остају" из тетралогије Елене Феранте, стиже на Први програм РТС-а.

"Моја генијална пријатељица" о Елени Греко и њеној најбољ пријатељици Рафаели Черуло покрива преко шест деценија њихових живота, а док пише о њима Елена на неки начин покушава да одгонетне мистерију Лиле, своје генијалне најбоље пријатељице али на неки начин, најгорег непријатеља.

На крају друге сезоне Елена је дипломирала далеко од родног места на институту у Пизи - објавила свој први роман у којем описује своје детињство и првенствено свој турбулентни однос са другарицом Лилом, а роман јој је омогућио улаз у богати и елитни свет.

Са друге стране Лила води тежак живот у фабрици рибе, слободна је али сиромашна. Оставила је мужа Стефана и са сином живи заједно са њеним пријатељем из детињства Енцом, који је несрећно заљубљен у њу.

Док се боре са својим жељама и несигурностима, Лену и Лила, још увек су нераскидивно повезане.

Улоге: Гаја Ђираче, Маргерита Мацуко, Има Виља, Ђовани Амура, Франческо Серпико, Едуардо Скарпета...

Серију је режирао Данијеле Лучети, а продукцију потписују Лоренцо Мијели и Доменико Прокаћи. Причу и сценарио потписују Елена Феранте, Франческо Пиколо, Лаура Паолучи и Саверио Костанцо. Међу извршним продуцентима су Паоло Сорентино и Џенифер Шур.

 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво