Читај ми!

"Најјачи глас" недељом на РТС 1

Хит ТВ серија из продукције "HBO"-а, која прати последњи период каријере контроверзног телевизијског уредника и такозваног медијског консултанта низа најмоћнијих конзервативних политичара укључујући и неколико америчких председника, Роџера Ејлса, емитоваће се на Првом програму РТС-а, недељом око 23h. (The Loudest Voice, 2019)

У седмоделној биографској серији о њему "Најјачи глас" (наводно био је познат по својим испадима с викањем на сараднике који су га зато "прозвали најјачи глас у соби") пратимо Ејлсове последње године у каријери, везане за рад на водећој позицији у моћној медијској корпорацији Руперта Мардока, "Фокс њуз" и "Фокс телевижн стејшнс", а уједно и последњим у његовом животу, пошто је умро 2017. године, после непуних годину дана након што је морао да напусти "Фокс".

Да бисмо разумели догађаје који су довели до успона модерне Републиканске странке, морамо разумети Ејлса. Концентришући се понајпре на прошлу деценију у којој је Ејлс без сумње постао de facto вођа странке, серија се дотиче кључних догађаја у његовом животу, укључујући његова искуства са светским вођама из којих се родила његова политичка каријера, те оптужбе за сексуално узнемиравање и нагодбе које су довеле до краја његове владавине "Фокс њузом".

У моћној интерпретацији Расела Кроуа, који је скоро до непрепознатљивости уз помоћ протетике трансформисан у гојазног лидера "Фокса", гледаоци прате године рада овог бизарног, агресивног, неотесаног, болесно амбициозног и политиком опседнутог ТВ махера с којим је кабловска корпорација за производњу посебне врсте телевизијске забаве - вести - досегла сасвим нови и бруталнији комерцијални ниво. На данашњем политички набијеном медијском крајолику, и даље, ниједна фигура није већа, чак и након своје смрти, од Роџера Ејлса, који је без обзира на све, обликовао "Фокс њуз" у силу која је неопозиво променила разговор о највишим нивоима власти.

Да би дочарао овог крупног медијског тајкуна, Расел Кроу је на почетку снимања са мајстором маске Адријеном Моратом проводио по шест сати дневно. Временом су успевали да заврше посао за три сата, али то је само почетак, спољна припрема генијалне улоге које ће му сасвим сигурно обележити каријеру, а која му је донела и Златни глобус.

Улоге: Расел Кроу, Сијена Милер, Наоми Вотс, Сет Макфарлан...
Креатори серије: Том Макарти, Алекс Мекалф

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару