Трећа и најгледанија сезона серије "Наркос" стиже на Први програм РТС-а

Нова сезона Нетфлиxове биографско-криминалистичке серије "Наркос", наставља тачно на месту где је друга стала. Почиње с покушајима ДЕА, а посебно Хавијера Пење да стане на крај новом картелу који је након Ескобара, број 1 у свету. Најгледанија сезона ове фантастичне серије почеће 28. априла на Првом програму РТС-а.

Након завршетка друге сезоне и свега што се догодило, на снагу ступа Кали картел, који је у међувремену постао највећи произвођач кокаина у свету. За разлику од прве две сезоне, где је Ескобар сејао страх и панику широм земље, својим убиствима и бруталностима, Кали картел жели на "легалан" начин да изађе из посла и избегне крвопролиће, а како серија одмиче, тако видимо да им то баш и неће поћи за руком.

Трећа сезона развија причу о картелу, насталом 1977. који се одвојио од Пабла Ескобара и његових сарадника у касним 80-им. ДЕА наставља лов за челницима картела Кали након Ескобарове смрти 1993. године, а посао Кали картела је у порасту, нова се тржишта отварају свугде по свету.

Штавише, на врхунцу су имали контролу над 90% светског тржишта кокаина. Зато је одлука Жилберта Родригеза Орихела, вође Кали картела, да напусте посао с кокаином и у потпуности постану усресређени на легитимне пословне потезе, изазвала неверицу и шок код чланова картела. Ипак, и то се показало као веома исплатив план и нагађа се да је картел 1996. године остварио чак 7 милијарди долара само у САД-у улажући у легитимне послове. Испрва се чини да ће све ићи глатко и да ће шефови картела сасвим успети у својој намери, али постоје људи који не желе да допусте да се сви извуку некажњено и наставе лагодан живот. Један је од њих свакако је гледаоцима већ добро познат - Хавијер Пења, агент ДЕА у Колумбији и ветеран борбе против нарко картела.

Сезона има 10 епизода, као и прве две и гледа се у једном даху, препуна је детаља, чињеница, док гледаоце држи у константној напетости. Приступ теми остао је исти - заснива се на истинитој причи (током серије можемо видети документарне снимке који и сами доказују колико "Наркос" уверљиво приказује људе и догађаје) уз понеки измишљени лик или догађај који је у служби главне приче.

Вође Кали картела другачији су од Ескобара - народног хероја и терористе лаког на обарачу, заменили су шефови којима хуманитарни рад и брига за сиромашне нису превише важни. Занима их политика која би требало да им омогући да безболно легализују богатство и реше се криминалног наслеђа, прошлости. Бар на папиру. Посебно је занимљив приказ корупцијске хоботнице коју је створио Кали картел. Корупција у Колумбији досегла је епске размере и ретки су важни људи у државном апарату који нису на платној листи. Колико је картел снажан, управо због тога што су сви на неки начин уплетени у њега, сазнаје се у самом финалу серије.

"Наркос " се вратио и потврдио да је и након Пабла Ескобара један од најбољих телевизијских производа. Десет епизода изврсна је комбинација политичког трилера, акције и драме кој ће гледаоце оставити без даха и држати приковане за мале екране, сваког радног дана око 23ч.

Улоге: Педро Паскал, Дамјан Алкараз, Ерик Ланџ, Пепе Рапацоте, Матијас Варела, Хавијер Камара, Андреа Лондо, Кери Бише, Мајкл Штахл

Режија: Крис Бранкато, Карло Бернард, Даг Миро

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару