„Ноћни менаџер“, недељом на РТС 1

Шестоделна ТВ серија, тачније адаптација чувеног истоименог романа Џона Ле Кареа у продукцији Би-Би-Си-ја, биће на програму недељом око 23.00 ч. на РТС 1. (The Night Manager, 2016).

Том Хидлстон, глуми бившег (садашњег) британског војника Џонатана Пејна, који се борио у Ираку, а сада живи повучено, радећи као ноћни портир у хотелу. То се прекида када су му поверена компромитујућа документа, што се завршава смрћу особе која му их је показала. На почетку потрага за искупљењем, у међувремену постаје потрага за његовом властитом душом, јер улазак у царство Ричарда Рупера, у потпуности мења његов свет.

Ричард Рупер (Хју Лори - Доктор Хаус, Црни Гуја) је богат, образован и шармантан. Али иза те маске милијардера бизнисмена, филантропа и господина - крије се један од најопаснијих људи на свету, који је своје царство изградио продајући оружје и поткупљујући људе како би дошао до важних информација. Када Пејн спаси његовог сина, једину слабу тачку коју има, Рупер га прима у свој дом и живот...

Свих шест "мини-филмова" режирала је Сузан Бир, данска редитељка која је пре пет година добила Оскара за најбољи филм на страном језику, "У бољем свету".

Данкиња је имала велики буџет с којим је радила: ниједна епизода није била јефтинија од три милиона фунти, што се види и по раскошној сценографији, али и екстеријерима који нас воде од Каира, преко Мајорке и Истанбула, све до кишног Лондона...

Продуценти, укључујући Лорија и Хидлстона, посебну су пажњу посветили броју мушких и женских улога у филму. Оливија Колман, која глуми оперативку MI6, у књизи је заправо мушкарац, али за потребе серије њен лик су претворили у снажну, интелигентну и сналажљиву жену која упркос трудноћи успева да води овако велику операцију и да држи све под својом контролом.

Ноћни менаџер је серија која је помогла Хјуу Лорију да добије звезду на Шеталишту славних 2016. године, мада је прича иза тога још симпатичнија. Наиме, управо је Лори '90-их година ухватио у руке роман по ком је направљен сценарио серије, и одмах је почео да заговара његову екранизацију. Једна од великих продукцијских кућа је предухитрила Лоријеву идеју и откупила је права на снимање филма који никад није снимљен. Године 2008. права за екранизацију вратила су се у руке пишчевих синова, који су ускоро почели да развијају идеју о постављању Ноћног менаджера на телевизијске екране. Лори је, срећом, сазнао за планове, па је ускочио у серију као главни и извршни продуцент. Остало је, како се каже, историја...

Ноћни менаџер је 2016. године освојио 37 номинација, а међу њима се истичу и два освојена Емија за режију и музику.

Улоге: Том Хидлстон, Хју Лори, Оливија Колман, Том Холандер, Елизабет Дебики...

Режија: Сузан Бир

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару