Четврта сезона „Бирмингемске банде“ премијерно на РТС 1

Премијерна четврта сезона једне од тренутно најпопуларнијих страних серија долази на РТС. Прича о банди из Бирмингема освојила је свет, а гледаоци у Србији имају прилику да је прате од 28. септембра на Првом програму РТС-а. (Peaky Blinders, 2013)

„Направио сам договор са људима моћнијим чак и од наших непријатеља... верујте ми!" Последња епизода треће сезоне Бирмингемске банде оставила је гледаоце - и целу фамилију Шелби - у шоку. Вођа клана, Томи Шелби очигледно је издао своју породицу и предао је полицији, али јој се заклео да има план како да је спасе. Зато се на почетку серије налази отуђен од свих, све док се не појави нова претња која их доводи у опасност.

„Све је и даље компликовано и хаотично, али када се деси једна ствар, сви ће морати поново да се удруже", изјавио је, главни глумац, Килијан Марфи и додао: „Нове околности и спољашња претња значе да породица мора да се регрупише и ради оно што најбоље ради, као у првој сезони. Сви ликови су старији и доста је воде протекло, али ја видим много паралела са почецима серије и мислим да све оне вредности приниципи који су помало атрофирали код Томија сада поново почињу да клијају".

Претња породици долази у лику Луке Кангрете, мафијашког наследника из Њујорка који долази у Бирмингем да се освети за убиство оца. Лука је, испоставиће се, по карактеру веома сличан Томију. Стивен Најт тврди да је Лука Кангрета, ког ће тумачити холивудски глумац, Едријен Броди, највећа претња с којом се породица до сада суочила.

У четвртој сезони упознајемо још једног новог лика: Чарли Марфи играће Џеси Иден, активисктињу синдиката која је ушла у историју током двадесетих година прошлог века борећи се за женска права. Шарлот Рајли враћа се као Меј Карлтон. Стивен Најт није желео да открива какав ће однос имати са Томијем овога пута, сем да гледаоце чека „мало изненађење", док се Шарлотин супруг у приватном животу, Том Харди, такође враћа као Алфи Соломонс, за „коначни обрачун" са Томијем.

Једно је сигурно - и креатор и глумци се слажу да је ово најбоља и највећа сезона до сада, а то потврђују и рејтинзи по којима четврта сезона надмашује све претходне, са просечно од 3,3 до 3,5 милиона гледаоца по епизоди.

Би-Би-Си је већ потврдио снимање пете сезоне која ће пратити дешавања између 1928. и 1929. године.

Серија Бирмингемска банда (Peaky Blinders) неколико пута је номинована за награду БАФТА, коју је и добила ове године.

Улоге: Килијан Мефи, Хелен Макрори, Том Харди, Џо Кол, Едријен Броди, Шарлот Рајли, Ејдан Гилен...

Режија: Стивен Најт

Радним данима на РТС 1, око поноћи, реприза на РТС 2, у 14.00ч. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару