Јесен у знаку хит серија!

Гледаоце РТС-а веома ће радовати предстојећи јесењи дани који ће донети богат серијски програм - премијерне сезоне већ познатих и омиљених серија, као и нове, хит серије.

РТС се поново потрудио да задовољи укусе свих гледалаца, па ће током септембра на Првом програму, радним данима после поноћи ићи права мушка серија (мада веома популарна и међу женском публиком) - Бирмингемска банда (Peaky Blinders, 2013), док ћемо на Другом програму од уторка до петка, у 21 ч, наставити са емитовањем популарне серије Женски рај (Il Paradiso Delle Signore, 2015).

Након већ емитоване прве три сезоне Бирмингемске банде, која прати причу о породици Шелби, чији су чланови припадници банде Пики Блајндерс и зарађују новац клађењем, рекетирањем и пљачакама, гледаоци ће имати прилику да премијерно погледају и више него узбудљиву четврту сезону.

По завршетку серије Гомора од 15. септембра, викендом у 22.00 на Другом програму, гледаоце очекује интригантна серија Викторија (Victoria, 2016), која пружа увид у живот једне од највећих владарки у историји, описује стварне догађаје и заснива се на краљичиним исцрпним дневницима помоћу којих осликава живописан портрет њеног преображаја од импулсивне 18-годишњакиње, преко првих брачних година до мајчинства и доласка на престо великог краљевства.

Крајем септембра почећемо са емитовањем мини-серије Црвена краљица (Краснаyа королева, 2015), засноване на чињеницама из биографије познатог совјетског модела Регине Збарске- "совјетске Софије Лорен", прозване од стране новинара са запада "најлепшим оружјем Кремља". Серија ће бити на програму сваке недеље око 23.00 на Првом програму РТС-а.

Током октобра очекују нас репризе две крими-серије које су освојиле велике симпатије публике - Елементарно (Elementary, 2012) и Тунел (The Tunnel, 2013). Све љубитеље ове друге по реду адаптације серије Мост, смештене у време економске кризе у Европи, чија се радња одиграва у Евротунелу, испод Ламанша, обрадоваће информација да ће РТС након репризе прве две сезоне, премијерно емитовати и трећу, у којој ће моћи да прате нове случајеве занимљивог детективског пара Карла и Елисе.

Новембар нам доноси две нове серије - Реј Донован (Ray Donovan, 2013) и Четири годишња доба у Хавани (Four Seasons in Havana, 2016). Лијев Шрајбер се и више него изузетно сналази у улози Реја Донована, човека на кога могу да се ослоне сви богати и славни у Њујорку, јер он може да учини да свачији проблеми нестану осим оних које ствара његова сопствена породица... Поред Лијева, ту је и изванредни Џон Војт, који је серији донео и Златни глобус.

Четири годишња доба у Хавани, прати храброг детектива Кондеа, док истражује низ сложених убистава, у интригантној атмосфери величанственог главног града, који преузима главну улогу у овој узбудљивој Нетфликсовој мини-серији.

Што се тиче филмова, петак увече на Првом програму остаје и даље резервисан за вестерне и легендарне филмске каубоје попут Клинта Иствуда, Гарија Купера и Џона Вејна (Аламо и Човек звани храброст, с тим што ће гледаоци имати прилике да виде и истоимени римејк). Такође, на програму ће бити и оригинали и римејкови филмова попут Ролербол, Манџуриски кандидат, Казино ројал и Ми нисмо анђели.

Ове јесени биће много прилика за смех уз увек урнебесног Џекија Чена, чији ћемо циклус акционих комедија емитовати викендом у поподневном термину (Божји оклоп, Пројекат А, Градски ловац...), као и уз циклус филмова непревазиђеног Чарлија Чаплина.

За љубитеље руских филмова, припремили смо спектакле најновије продукције попут Сила привлачности (Prityazhenie, 2017) и Легенда о Коловрату (Легенда о Коловрате, 2017), док ће обожаваоце квалитетних документараца обрадовати чињеница да на Другом програму настављамо да емитујемо домаћа и страна документарна остварења која су постизала бројне успехе на фестивалима широм света (Сонита; Ћићолина - кума од скандала, Породични посао...).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару