Нова сезона „Твин Пикс“ (2017), само на РТС 2

Нових 18 епизода серије која је заувек променила телевизију, од твораца Марка Фроста и Дејвида Линча, наставља се након чак 26 година паузе. Трећа сезона (2017) стиже на Други програм РТС-а, суботом и недељом у 22 ч.

Дејвид Линч је, уз сарадњу са Марком Фростом, решио да окупи стару екипу и врати се у чувено место Твин Пикс. Нови Твин Пикс нас води у свет који је традиционално мрачан, чудноват, мистериозан и помало језив -  познат, али битно другачији.

Линч је решио да своја паралелна приповедања одведе у поптуну крајност, додавајући састојке која су га учинила једним од најцењенијих аутора данашњице. Такође, радња се сада не одвија само у Твин Пиксу, него у још четири места: Лас Вегасу, Јужној Дакоти, Новом Мексику и Њујорку...

Радња серије се наставља 25 година након истраге убиства Лоре Палмер, а покреће је ФБИ проналазак великог досијеа с документима о градићу и самом случају, тајним документима и налазима обдукције. Иако су гледаоци још на почетку друге сезоне сазнали ко је убио Лору Палмер, средњошколке око чије се шокантне смрти одвијао заплет, много тајни из Твин Пикса је ипак остало неразјашњено.

Душа Дејла Купера и даље је заробљена у Црној колиби, док дух Боб који је запосео његово тело и даље терорише градић. Истовремено, гледаоци прате и милијардера који пажљиво чува, под сигурносним камерама, мистериозну стаклену кутију. У кутији се може видети све и свашта, укључујући и необичну звер, али и агент Купер. У исто време, локална полиција у Јужној Дакоти проналази обезглављено тело жене, и хапси директора средње школе под сумњом за убиство. А шериф проналази језеро које изгледа као портал у другу димензију...

Кајл Меклахлан и даље глуми специјалног агента Дејла Купера, Шерил Ли ће се такође вратити као Лора Палмер, а од других кључних ликова гледаћемо и Шерилин Фен (Одри Хорн), Дејну Ешбрука (Боби Бригс), Медчен Ејмик (Шели Џонсон), Пеги Липтон (Норма Џенингс) и Џејмса Маршала (Џејмс Харли).

Доне Хејворд, једне од водећих ликова ипак неће бити, јер је глумица Лара Флин Бојл иимала несугласице са Линчом па је у Ватро, ходај са мном уместо ње глумила Мојра Кели. Међутим, изненађује да ће се, у улози Куперовог партнера у решавању злочина, шерифа Харија Трумана, појавити Роберт Фостер а не Мајкл Онткин, који се повукао из глуме.

Од нових глумаца гледаћемо Лору Дерн, Наоми Вотс, Џима Белушија, Ешли Џад, Џенифер Џејсон Ли, Аманду Сајфред ...

Нових 18 епизода гледајте сваке суботе и недеље, у 22, на Другом програму РТС-а...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару