Јесен богата серијама

За боље расположење у тмурним јесењим данима побринуо се РТС, спремивши својим гледаоцима богат серијски програм – премијерне сезоне већ познатих и омиљених серија, као и нове, хит серије.

На Првом програму РТС-а, сваког радног дана емитују се драма о опасном свету јединице НЦИС - „Морнарички истражитељи: Лос Анђелес" (NCIS: Los Angeles, 2009) - у коме се непрестано одвија хватање опасних и лукавих криминалаца, који су претња по националну безбедност. Помоћу лажних идентитета и најнапредније технологије, овај тим посебно обучених агената иде на тајне задатке ризикујући сопствене животе да би привели мете.

Специјални агент Џи Кален (Крис О Донел) је камелеон који се претвара у кога год је потребно да би се инфилтрирао у криминално подземље. Његов партнер је специјални агент Сем Хана (ЛЛ Кул Џеј), бивши припадник јединице СЕАЛ, који је био у Авганистану и Ираку .

РТС ће приказати све сезоне о авантурама специјалних агената Џи Калена и Сема Хана, укључујући и премијерну осму сезону.

Од 17. септембра почиње премијерна четврта сезона популарне серије „Викинзи" (The Vikings, 2013), инспирисане причама о викингу Рагнару Лодброку, једном од најпознатијих нордијских митолошких хероја познатом по пустошењу Енглеске и Француске. Она представља Рагнара као некадашњег фармера, као првог који се прославио успешним пљачкањем Енглеске уз подршку сабораца, свог брата Ролоа, сина Бјорна и супруга, ратнице Лагерте и принцезе Аслаг.

Трећа сезона се завршава Рагнаровим походом на Париз и повратком у Категат. Међутим, краљ је веома болестан, а сви су уплашени како ће се ствари даље развијати. Да ли ће Рагнар сачувати свој престо? Ко кује заверу против њега? Да ли ће коначно освојити Париз? Одговоре пронађите недељом у 23 ч, на нашем Првом програму.

Викенди у септембру, на Другом програму су резервисани за скандинавску крими-драму „Плима" (Srping Tide, 2016). Године 1990. Шведска бива потрешена садистичким убиством младе трудне жене чији је живот одузет на острву Нордкостер. Злочин и након 25 година остаје неразјашњен. Млада истражитељка и студент Полицијске академије, Оливија, добија да ради на овом случају и постаје потпуно опседнута да га реши након што сазна да је и њен отац учествовао у истрази.

Да би разрешила злочин морала је да нађе главног истражитеља, Тома Стилтон, који сада живи као бескућник, изолован од света и не жели да се подсећа и прича о старом животу...
Њихови путеви се укрштају Оливијиним инсистирањем на откривању убиства, тако започиње њихово чудно пријатељство које их приближава решавању случаја на плажи, али оно што ће открити имаће незамисливе последице по Оливију....

Да ли ће Оливија успети у ономе што нису ни њен отац и његове колеге? Гледајте суботом и недељом у 22 часа.

„Даунтонска опатија" (Downton Abbey, 2010-2015), једна од најгледанијих ТВ драма, која је достигла огромну светску популарност крајем септембра стиже на Други програм. Британска костимирана драма, прати животе чланова аристократске породице Кроли и комплетног особља, са свим интригама, заверама, тајнама, а смештена на измишљеном имању у живописном Јоркширу.

Серија је добила високе оцене и похвале критике, а прву епизоду је гледало више од 11 милиона људи. Номинована је за двадесетседам Емија, од којих су четири биле главне категорије, а освојила је Еми за најбољу минисерију, најбољег режисера минисерије и два Емија за најбољу споредну глумицу - Меги Смит. Више од сто држава откупило је емитерска права. У септембру 2011. Даунтонска опатија је ушла у Гинисову књигу рекорда као серија са највишим оценама критичара 

Од уторка до петка, на нашем Другом програму у 21 час.

По завршетку „Плиме", почетком октобра стартује Би-Би-Сијева серија „Нестали" (The Missing, 2014), номинована за два Златна глобуса. Нестанак петогодишњег Оливера током одмора у Француској покреће скоро десетогодишњу потрагу за њим. Серија нас упознаје с његовим оцем Тонијем, који уз помоћ легендарног детектива креће у опсесивну потрагу за сином и одговорнима за његов нестанак...

Сваки корак доноси нови заокрет, а Тонијева неуморна потрага почне да уништава његов однос са супругом али и скоро и читав његов живот. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару