Хит серија "Фарго" недељом на РТС 1

Први програм РТС-а недељом у 23.00 резервисан је за још једну серију која је стекла велику популарност у свету. Након страних хитова "Црно сироче" и "Бирмингемска банда", на РТС долази "Фарго".

Епизода 10: Док Малво има поптуно нову жртву, Лестер покушава да манипулише и извуче се из целе ситуације, али му то баш и не полази за руком. Моли добија вести о новом/старом случају и преузима вођство, док Гас прати свој предосећај који га води на право место у правом тренутку.

Серија "Фарго" (2014) је базирана на истоименом филму браће Коен, који је награђен са два Оскара 1997. године. Серија није само адаптација филма, већ се сличност огледа пре свега у атмосфери и причи, која је интригантна. Освојила је два Златна глобуса, 35 других награда и чак 110 номинација.

Радња: Минесота, снег, мећава и један ауто на усамљеном путу. У идилични град на северу Америке долази човек који мења живот обичних смртника. Градић Бемиђи биће место које ће доживети бруталну катастрофу, и то након само једног наизглед безазленог разговора.

Прича у десет епизода говори о суровој реалности и мистериозном свету људске психе. Већина ликова које упознајемо у првој епизоди верна су рефлексија стварног живота, карикирани у много мањој мери од својих филмских пандана.

Лестер Нyгард (Мартин Фриман) несрећни је губитник, Моли Солверсон (Алисон Толман) морална јединка која (пре)озбиљно схвата свој посао, Бил Освалт (Боб Оденкирк) добронамерни "идиот" а Гус Гримлy (Колин Хенкс) плаховити бета мушкарац. Лоу Солверсон (Кејт Карадин) је противтежа како малограђанској наивности становника Бемиђија тако и злу персонификованом у лику Лорнеа Малва (Били Боб Торнтон).

Лорне Малво је централна фигура ове приче, његов лик остаје тајанствен до самог краја, и ма колико занимљиво и магнетично његово присуство у свакој сцени било, није најзанимљивији део серије. То су управо обични, мали животи необично живописних ликова.

Улоге: Били Боб Торнтон, Мартин Фримен, Алисон Толман, Колин Хенкс...

Идејни творац и сценариста: Ноа Холи

Режисери: Скот Винант, Адам Бернштајн и Рандал Ајнхорн

Фарго, недељом, 23.00, РТС 1

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару