Читај ми!

Филмови Росамунде Пилчер

Филмови снимљени према романима британске списатељице Росамунде Пилчер, сваке суботе током августа, септембра и октобра на Првом програму РТС-а. У оквору овог серијала погледајте "Летњу дугодневицу", "Скупљаче шкољки", "Септембар", "Повратак кући", као и сва четири наставка филма "Четири годишња доба".

Серијал филмова чији су сценарији адаптирани на основу романа британске књижевнице Росамунде Пилчер почиње романтичном драмом "Летња дугодневица" - прича о брачном пару који води хотел, а њихов складан однос неочекивано се погоршава због силне жеље за успехом.

Главне улоге у филму Џајлса Фостера припале су Лари Корнер и Џејсону Дуру

Следи филм "Скупљачи шкољки", први у низу љубавних романа Росамунде Пилчер од којих су задрхтала срца милиона људи широм свијета.

Књига је продата у више од пет милиона примерака, па је бившу секретарицу у шездесет и трећој години катапултирао у први план тог жанра.

Након што доживи лакши мождани удар, Пенелопе Килинг (Ванеса Редгрејв) размишља о свом животу и деци. Опоравља се на Ибици код кћери Оливије, где сазнаје да љубавник њеног детета има истељубавне проблеме с којима се и она сусретала током Другог светског рата.

Пенелопе сазнаје да је једна очева слика нарчито вредна и жели да је прода, па старица мора одлучити какву будућност жели својој породици...

Прве суботе у септембру, на програму је драма "Септембар" у Режији Колина Баксија.

Ексцентрична и необуздана Пандора (Жаклин Бисе) пре двадесет година нестала је из села под велом мистерије и тајне. Враћа се на позив госпође Стентон која приређује гозбу за своју кћи на којег жели позвати баш све. Без обзира на поседице...

Повратак куићи

Следи романтична драма "Повратак куићи" Џајлса Фостера, снимљена 1998. године о девојци Јудит која се заљубљује у Едварда и почиње да води складан и миран живот.

Нажалост рат је убрзо све пореметио, а када после много година поново дође у ситуацију да се заљуби, суочиће се са веома тешком животном одлуком...

У октобру на програму је филм "Породично наслеђе" Сајмона Ленгтона, који је снимљен као својеврсни наставак филма "Повратак кући" у којем ћете сазнати шта се на крају догодило са Јудит.

Током циклуса филмова снимљених на основу романа британске списатељице гледаћете и кратак серијал од четири филма Four Seasons: Summer, Autmn, Winter, Spring.

Росамунда Пилчер

Позната списатељица љубавних романа, штампаних у више од 30 милиона примерака. Њени романи продају се у више од 50 земаља света, а многи њени романи су адаптирани за телевизијско приказивање.

Рођена у Корнвалу као Росамунда Скот, почела је да пише са седам година, а прву кратку причу објавила је са 18.

Од 1943. до 1946. служила је у морнарици, а 1946. године удаје се за ратног хероја Г. Х. Пилчера који је 2000. године. Росамунда данас живи у Шкотској.

Први роман, под псеудонимом Џејн Фрејзер објавила је 1949. године, а од 1955. објављује романе под својим правим именом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару