Злочиначки умови

Крими-драма прати авантуре тима Еф-Би-Ај профајлера специјализованих за анализу понашања криминалаца. Овога пута, у прилици смо да видимо серију чији је фокус измештен са криминалног дела и у центру пажње има криминалца и његове мотиве. Сваког радног дана од 14. јула на Првом програму РТС-а.

Екипа стручњака који готово без грешке анализирају понашање криминалаца задужена је за најозлоглашеније преступнике, а често морају да предвиде њихов следећи корак уколико желе да их ухапсе. Овога пута докази са места злочина и начин на који преступници приступају жртвама главни су подаци помоћу којих профајлери склапају слику покушавајући да спрече следећи злочин.

Елитни тим криминолога састављен је од најбољих стручњака из области криминалне експертизе у намери да се најопаснијим криминалцима у Америци стане на пут.

Вођа тима је агент Џејсон Гидеон (Менди Патинкин), најбољи профајлер у земљи, а поред њега ту су и Арон Хочнер (Томас Гибсон), са необјашњивом способношћу да придобије поверење својих саговорника и Ел Гринвеј (Лола Глаудини), стручњак за сексуалне злочине.

Дерик Морган (Шемар Мур), који је читаву своју каријеру посветио опсесивним злочинима и доктор Спенсер Рид (Метју Греј Габлер), генијални профајлер који је окренут себи и раду и готово да нема социјалну интелигенцију.

Специјални агент Џејсон Гиддеон је најбољи профајлер у Еф-Би-Ају. Био је од велике помоћи Моргану и Риду у многим тешким ситуацијама. Пре него што је стао на чело овог тима стручњака Гидеон је имао нервни слом пошто је послао шесторицу својих људи у складиште које је било минирано. Свих шест агената је погинуло, а он је добио строги укор због овакве одлуке. Гидеонова страст је шах и често побеђује у мечевима са Ридом.

Специјални агент Арон Хочнер је првобитно добио посао у истуреном одељењу Еф-Би-Аја у Вашингтону. Он има сина Џека и његов највећи изазов у живот представља успостављање равнотеже између професионалног и приватног. Свестан је ризика у који се упушта сваки пут када ради на томе да се криминалци ставе иза решетака, а некада, чини се, ризикује и превише. У једној од таквих ситуација био је одговоран за ослобађање серијског убице због чега је био суспендован на две недеље.

Специјални агент Ел Гринвеј има дугогодишњи стаж у Федералном бироу али је најмлађи члан тима профајлера. Она је кћерка полицајца који је убијен на дужности и експерт је за сексуалне преступнике. Кубанског је порекла и течно говори шпански. У једној од акција била је рањена, али се и пре потпуног опоравка, и уз негодовање Гидеона и Хочнера, вратила на посао. Њена посвећеност послу можда има везе и са личним мотивима да стане на пут опасним криминалцима.

Специјални агент Дерик Морган је упоран агент пун самопоуздања. Има црни појас у џудоу, води курсеве самоодбране, а пре него што се придружио тиму профајлера радио је у Одељењу за експлозиве при чикашкој полицији. Са само десет година изгубио је оца и упустио се у свет криминала. Али, захваљујући Карлу Бафорду, координатору локалног омладинског центра, Морган је успео да заврши колеџ.

Специјални агент доктор Спенсер Рид је својеврсни геније - завршио је средњу школу са 12 година. Отац га је напустио у раном детињству, а мајка је оболела одд шизофреније. Рид је посвећен књигама из којих је научио готово све што зна. Његов највећи страх у животу је могућност да је генетски наследио болест своје мајке. Рид има запањујуће памћење које подразумева да може детаљно запамтити велики број информација.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару