Читај ми!

Библиотекар

Франшиза узбудљивих авантура "Библиотекар" kоја се надовезује на традицију Лукас-Спилбергових филмова о Идијани Џонсу, ускоро на РТС-у. Спој духовитих пустоловина, мистичног трагања за историјским реликтом велике моћи, јунака дечије невиности и великог знања резултирало је филмовима који ће забавити све генерације.

Серијал високобуџетних телевизијских филмова "Библиотекaр" започиње остварењем Потрага за копљем судбине. Тридесетогодишњи Флин Карсен (Ноа Вајл) је дугогодишњи студент коме прети избацивање са факултета, јер наводно не жели да престане да учи.

Његова мајка тера га да прекине са својим вечним студијима и окрене се животу, девојкама и будућности.

Кад је Флин изабран за првог човека тајанствене библиотеке, мајка је страховито разочарана. Неизбежно питање који се намеће је да ли су све године улагања и мукотрпног учења водили до посла обичног библиотекара?

Међутим, посао који је Флин добио могу добити само они најбољи, јер се ради о "библиотеци" која, у ствари, крије збирку највреднијих предмета светске историје, попут изворне Леонардове "Мона Лизе", античке Пандорине кутије, мача краља Артура и једне трећине Светог копља.

Флин креће у авантуру када управо то копље украду чланови моћне и тајанствене Змијске организације.

Његови претпостављени, Џадсон и Чарлен, шаљу га у потрагу заједно са прелепом Никол Нун (Соња Валгер), пустоловкињом и мајстором борилачких вештина...

Потрага за благом краља Соломона

Након невероватног успеха првог дела ТВ филма, део креативног тима одлучио се за наставак који је реализован две године касније (2006).

Други наставак авантуристичког серијала Библиотекар води нас у легендарне руднике краља Соломона.

Судбина човечанства поново је у рукама тридесетогодишњег "штребера" Флина Карсена, који мора да спречи да Соломоново благо и његове драгоцене реликвије не падну у руке тајне криминалне групе, која би помоћу њих завладала планетом. Овога пута друштво му прави један од најбољих археолога Емили (Габријел Анвар).

Библиотекар и пустолов Флин као мали је слушао приче о афричким пустоловинама које му је пре спавања читао отац. Он схвата да је у тим причама био скривен кључ за откривање легендарних рудника краља Саломона и са својом помоћницом Емили креће у потрагу.

Последњи наставак ове трилогије је Библиотекар 3: Проклетство јудиног пехара.

После узбудљивих авантура, Флин је на аукцији уметничких предмета купио дрвени камен филозофа, због чега га оставља девојка. Његови пријатељи сматрају да је дошло време да Флин оде на неки одмор.

Флин тако отпутује у Њу Орлеанс и приликом одласка у ноћни клуб склопи познанство са заводљивом француском певачицом.

Упркос једноставном наступу, она је чувар кључа за прилаз Јудином пехару који има магичну способност оживљавања вампира, а Флин би јој могао послужити као средство да ојача своју већ ионако велику моћ.

Истовремено, бивши руски министар одбране Сергеј Кубичек трага за пехаром не би ли оживео вампира Влада, у чему му помаже мађарски професор Ласло...

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару