Читај ми!

Место злочина: Њујорк

Шеста сезона најмлађег серијала "CSI" о форензичарима криминалистичке лабораторије "Место злочина: Њујорк", премијерно на РТС-у. Кроз ваше омиљене приче о форензичарима у вечерњем термину резервисаном за серију на Јавном сервису, воде вас продуцент Џери Брукенхајмер и аутори Ентони Зикер, Ен Донахју и Керол Менделсон - који стоји и иза серијала "Место злочина: Лас Вегас" и "Место злочина: Мајами".

У центру пажње је и даље начелник њујоршке криминалистичке лабораторије Мек Тејлор (Гери Синис), који и у ситуацијама у којима доказа наизглед нема, вешто и професионално успева да их пронађе.

Његова десна рука, вероватно најспособнији члан форензичког тима, је детективка Стела Бонасера (Мелина Канакаредес). Ту је и незаобилазни Дон Флек (Еди Кахил), изданак породице полицајаца коме није проблем да заобиђе правила службе, служећи се по потреби и застарелим и модерним полицијским методама.

Дени Месер (Кармајн Ђовиназо) који потиче из породице са криминалном прошлошћу која је непрекидно била под надзором полиције, одлучан је да буде на страни закона.

Доктор Шелдон Хокс (Хил Харпер), без којег би све изгледало другачије, је главни медицински истраживач, натпросечно интелигентан хирург који је дипломирао са 18 година, али се није снашао у свету коме је примат комерцијализација медицине, па се због тога посветио раду за полицију.

Мек Тејлор (Гери Синис) је вођа форензичког тима. Смрт супруге, Клер Конрад Тејлор, у нападу на Њујорк 11. септембра, највећа је трагедија у његовом животу, због које пати од хроничне несанице.

Био је припадник америчке морнарице, чија је јединица била задужена за ситуацију у Бејруту 1983. године. Он је у стању да по сваку цену брани три ствари: част своје земље, безбедност свог града и интегритет тима који ради у његовој лабораторији.

Мек у слободно време свира гитару у џез клубовима и најбољи пријатељ му је Стела Бонасера (Мелина Канакаредес) која је прворанигирани форензички детектив. Предана је свом послу, има изузетно изражену личност, одлучна је и интелигентна. Она је сироче грчко-италијанског порекла, које је често мењало старатеље. Нарочито је блиска са Меком и константно брине о његовом физичком и менталном здрављу.

Дени Месер (Кармајн Ђовиназо) најкомплекснија је личност међу детективима-форензичарима. Одрастао је у породици која је била под константним надзором полиције. Он има сопствену етику насталу спајањем искуства које је стекао у породици преступника и оне коју је стекао учећи да постане "чувар закона". Мек је лично изабрао Денија за члана свог тима, што је њему била нарочита част.

Шелдон Хокс (Хил Харпер), форензички детектив, био је чудо од детета. Дипломирао је са 18 година, а са 24 добио дозволу да се бави хирургијом. Провео је много година радећи у Ургентном центру, али пошто је тешко преживео смрт два пацијента, напустио је хирургију и посветио се форензичком раду. У тиму Мека Тејлора он се најчешће бави аутопсијама.

Доналд Флек Јуниор (Еди Кахил), полицијски детектив првог степена, потиче из породице полицајаца. Он је веза форензичког тима са "старом школом" њујоршке полиције. Одличан је детектив који готово да нема стрпљења када је рад са осумњиченима у питању, а чије се методе, иако ефикасне, најчешће карактеришу као "ход по ивици закона". Добар је пријатељ са Денијем Месером и увек је спреман да заштити оне са којима ради.

Њујорк, најсуровије место злочина

Пре него што је у септембру 2004. године премијерно приказана прва епизода новог серијала франшизе CSI (Место злочина), продуценти су у неколико наврата, захваљујући појављивањима ликова нове серије у две претходнице смештене у Лас Вегас и Мајами, упознали гледаоце са њиховим најновијим пројектом.

Иначе, верзија Места злочина смештена у Њујорку, окарактерисана је као најсуровији део франшизе чију естетику карактеришу тамне боје. Тако је било све док Лес Мунвес, председник Си-Би-ЕС компаније (која стоји иза три серијала) није интервенисао.

Тада су аутори посебну пажњу обратили на то да визуелни идентитет најмлђег CSI серијала буде богатији колоритом. Као и за претходна два серијала и за овај је главна музичка тема једна од песама групе The Who-Baba O'Riley.

Сваког радног дана од 23.00 на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару