Оперативци

Интригантна Би-Би-Сијева шпијунска драма, од 6. децембра, на Првом програму РТС-а, поново креће на опасну вожњу светом окрутних терориста, међународних заташкавања и подмуклих двоструких агената. "Оперативци" нам доносе типичну европску акцију, која се бори са универзалним проблемима.

Агенти тајне службе безбедности одувек су били брзи и жестоки, али у седмој и осмој сезони, која  почиње премијерно да се емитује, бојно поље националне сигурности доноси још драматичније изазове за британску тајну службу МИ-5.

Серија прати акције и приватни живот неколико агената - шпијуна, којима командује Хари Пирс (Питер Фирт). Они се свакодневно сусрећу са проблемима, како на професионалном, тако и на приватном плану.

Безбедност једини императив

Међутим, унутрашња контрола и државна безбедност Велике Британије је императив и једини задатак оперативаца којима свака ситуација на послу може да постане животни изазов.

У првој епизоди седме сезоне, Адам умире у подметнутој експлозији аутомобила, а у серију се убрзо враћа Рос, али долази и нови лик, Лукас, као оперативац МИ-5, који је био заробљен у Русији. Серија је привукла велики број популарних гостујућих глумаца.

Серија Оперативци добитница је бројних награда, међу којима се истиче БАФТА за најбољу драмску серију 2002. и 2003. године.

За исту награду номинована је, такође, у категорији за најбољу монтажу и музику 2003. године.

Royal Television Society Programme, 2004. године, прогласио је Оперативце најбољом драмском серијом, а Television & Radio Industries Club поновио је то 2005. Исте године, серија је освојила БАФТА награду за најбољу интерактивну Интернет ТВ страницу, а номинована је и за америчку престижну награду Еми, у категорији за најбољу страну серију.

Занемарљив успех спин-оф серије

Спин-оф серије је Spooks: Code 9, који се приказивао са знатно мање успеха, свега једну сезону, 2008. године.

Серија је почела да се емитује, најпре у Великој Британији, још 2002. године, и остварила је неочекивано добру гледаност.

Убрзо се преселила у Сједињене Државе, под насловом МИ-5, где је, такође, оставила запажене резултате, упркос томе што носи типично европску причу.

До сада је снимљено укупно девет сезона и 80 наставака.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 28. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару