Фестивал фестивала у новембру

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света и током новембра на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи. Сваког петка на Другом програму РТС-а.

И овог новембра моћи ћете да пратите филмове који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, Палм Спрингса, па све до Лос Анђелеса.

Филмскип рограм РТС-а током прошле и ове године емитовао је више од 30 филмова са свих меридијана.

Фестивал фестивала у новембру започиње филмом На седмом небу који је 2005. године добио престижну награду за најбољи филм на миланском филмском фестивалу.

Романтична драма у режији Џон Дајган прати животе амбициозног фотографа Гилде, студента са Кембриџа (Гај) и девојке Мије, избегле из Шпаније у Француској током тридесетих година година прошлог века.

Њих троје живе заједно у луксузном стану у Паризу, али по избијању Другог светског рата, свако од њих вођен је личним приоритетима.

Они се суочавају са ужасима шпанског грађанског рата и француским отпором. У главним улогама, Шарлиз Терон, Пенелопе Круз и Стјуарт Таунсенд.

Филмски циклус Фестивал фестивала наставља се остварењем Антонија Бандераса Летња киша из 2006. године који је био приказан на бројним фестивалима широм света, а Бандерасу је донео и две престижне награде на Филмском фествалу у Берлину и "Санденс"-у.

Једно необично лето заувек ће променити животе групици нераздвојних пријатеља. Осамнаестогодишњи Мигелито излази из болнице после операције у којој је остао без бубрега.

У рукама му је копија Дантеове Божанствене комедије, поклон пацијента са којим је остварио пријатељство.

Управо ће му та књига отворити очи и показати му шта му је заиста потребно у животу. У главнимулогама Алберто Америл и Феликс Гомез.

Током новембра погледајте и филмове Врисак мрава, награђен на филмским фестивалима у Чикагу и Ротердаму 2007. године.

Последњег петка у месецу на програму је филм Стари Момак из 2004. године који је освојио престижну награду жирија на филмском фестивалу у Кану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 28. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару