Одстрел

Сваког радног дана, од уторка, 20. јула, на Првом програму, прва сезона узбудљиве акционе серије о авантурама тајног агента из Мајамија, који неочекивано добија отказ.

Права посластица за све љубитеље детективских прича. Америчка акциона серија Одстрел је прича о авантурама шпијуна који неочекивано добија обавештење за "одстрел".

Већина људи била би одушевљена да живи на топлим плажама Јужне америчке обале. Међутим, Мајкл Вестен није део те већине.

Он има атрактивног пратиоца, иначе бившу девојку која је радила као оперативац Ирске републиканске армије и хипохондричну мајку која му се јавља по 30 пута на дан. Ипак, ово су његови најмањи проблеми.

Након 10 година служења држави радећи у Источној Европи и у државама ОПЕК-а као тајни агент, Мајкл преживљава најгору ноћну мору сваког шпијуна.

Усред опасне мисије у Нигерији, Мајкла обавештаqвају да је добио одстрел.

Његов живот постаје прави пакао, рачуни у банци су му замрзнути, а пошто не могу да му одузмз оно што је научио радећи као тајни агент, узимају му целокупну имовиму, како би били сигурни да више неће моћи да ради - одстрељавају га у правом смислу те речи.

Пред Мајклом је веома велики изазов: мора да сазна ко је наредио његов одстрел и зашто је стављен на црни списак, јер би само тако могао поново да се врати у живот...

Насиље као предигра

Симопатична и веома способна, четрдесетогодишња Габријел Анвар је Фиона Гленан, бивши оперативац Ирске републиканске армије и некадашња Вестенова девојка.

И док је Мајкл у лепом али окрутном Мајамију понижен и одбачен, Фиона улази у његов живот као неко ко је решен да остане поред њега, бори се до краја и пружи му интелектуалну и тактичку подршку.

Фиона безрезервно Мајклу служи као стручњак за експлозиве, пружа потпору његовим истрагама и помаже да сазна ко је "уперио прст" против њега.

У пилот епизоди, Фиона говори типичним ирским нагласком, међутим, то не траје дуго. Већ у другој епизоди првог серијала, уз промене у стилу одевања, она се ипак враћа на амерички акценат у покушају да докаже своју способност прилагођавања.

Аутор серијала Мет Никс једном приликом је изјавио да је за Фиону "насиље само предигра".

Мајкл и Фиона заиста су препуштени сами себи, никоме не смеју веровати, а поставља се и питање да ли смеју да верују једно другоме?

Пилот епизода 2008. године добила је награду Едгар Алан По за најбољу епизоду телевизијских серија у тој години. Композитор Џон Диксон две године узастопно (2008. и 2009.) награђиван је за најбољу музику ТВ серија.

Серија је од своје премијере 2007. године приказана у више од 40 земаља. Средином ове године, екипа се поново састала и започела снимање пете и шесте сезоне ове серије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 28. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару