Читај ми!

Након огромног биоскопског и фестивалског успеха “Света Петка - Крст у пустињи“ премијерно на РТС-у

Након веома успешног биоскопског живот са више од 100.000 гледалаца, приказивања на чак 67 међународних фестивала и освојене 32 награде, филмско остварење “Света Петка - Крст у пустињи“ коначно стиже на ТВ екране. 

Остварење редитеља Хаџи-Александра Ђуровића имаће своју телевизијску премијеру уочи празника Свете Петке, на првом програму РТС, у суботу 26. октобра од 21 час.

Публика ће уживати у посебном кинематографском доживљају слике и звука, настало по истинитој причи и бестселеру "Петкана" Љиљане Хабјановић Ђуровић. Филм прати живот побожне младе Параскеве, где упознајемо њен пут од обичне девојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља.

Сниман на аутентичним локацијама у Јордану, Србији и Јашију, модеран у изразу и ритмици кадрова, овај филм нам доноси причу стару вековима, која и данас снажно живи у верницима и поштоваоцима Свете Петке.

Глумачку поделу чине Милена Предић, Милица Стефановић, Филип Хајдуковић, Јадранка Селец, Бранислав Томашевић, Даниел Сич, Андреј Шепетковски и Младен Совиљ као и неколицина јорданских глумаца.

Филм "Света Петка – Крст у пустињи“ је прва српско-јорданска копродукција, подржана од Министарства културе Републике Србије, Секретаријата за културу АП Војводине, Филмског Центра Србије, али и Краљевског филмског центра Јордана.

 

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи